Mailing Marjolein Moorman

Beste partijgenoot, beste Amsterdammer,

Ja, ik wil uw lijsttrekker worden bij de gemeenteraadsverkiezingen. Met lef en met liefde,  voor Amsterdam en voor de partij. Want er staat te veel op het spel om langs de zijlijn te gaan staan. De stad verandert razendsnel en helaas niet alleen ten goede. Ons mooie werelddorp lijkt  te veranderen in een door geld gedreven wereldstad, met steeds hardere scheidslijnen.  En daar weiger ik me bij neer te leggen.

Want de richting die de stad opgaat, wordt bepaald door de politieke keuzes die we nu maken. Ik wil dat we blijven kiezen voor een stad voor ons allemaal. Door woningen betaalbaar te houden, door veel meer te bouwen en te zorgen dat buurten en scholen gemengd blijven, zodat Amsterdam gelijke kansen blijft bieden voor iedereen. Dat zijn politieke keuzes die ik maak. Dat zijn de politieke keuzes die de PvdA Amsterdam maakt. En daarom is onze partij nodig, juist nu. Daarom wil ik uw lijsttrekker worden.

Lees hier mijn kandidaatstellingsbrief

Juist nu
Op de dag dat Donald Trump president werd, maakte ik op onze nieuwjaarsborrel bekend dat ik lijsttrekker wil worden. Die dag stond al maanden in mijn agenda. Samen met mijn dochters zou ik kijken hoe voor het eerst een vrouw president van de VS werd. Het werd een hork van een vent. Juist die verkiezing van Trump gaf bij mij de doorslag. Want het laat zien dat het ertoe doet wie je kiest. We mogen ons er niet bij neerleggen. Ik wil blijven vechten voor mijn idealen, voor deze stad, en voor mijn partij. Na 7 jaar raadslidmaatschap, 4 jaar fractievoorzitterschap en 3 jaar oppositieleiderschap, weet ik dat ik dat kan.

Lees hier de speech die ik gaf op de nieuwjaarsreceptie

Marjoleinmoorman.nl
Ongelooflijk trots ben ik op mijn campagneteam. Meteen na mijn aankondiging ging een fantastische groep mensen aan de slag. Ze maakten bijvoorbeeld een prachtige website: www.marjoleinmoorman.nl. Hierop staan mijn plannen en mijn standpunten, maar bijvoorbeeld ook het beeldverhaal, wat op een hele leuke manier laat zien wat ik heb gedaan en nog wil doen. Bekijk ‘m hier. Of een hele serie podcast die ik aan het opnemen ben met mensen die ik bewonder. Zo vond ik het gesprek met Job Cohen op dodenherdenking heel bijzonder.

En als u alle filmpjes, foto’s en mooie dingen die we doen wilt volgen, like dan mijn Facebook-pagina.

In de stad
Natuurlijk ben ik niet alleen online actief, maar volop in de stad te vinden. De foto bovenaan is bijvoorbeeld van een bijzondere avond die ik dit weekend organiseerde in het CREA theater: De Gelukkige Stad. Met allemaal mensen die zich inzetten voor de stad en daardoor Amsterdam gelukkiger maken.

De komende weken hoop ik u te zien bij één van de campagne-activiteiten. Zo zijn er diverse huiskamerbijeenkomsten, waar u van harte welkom bent. Hier vindt u de hele agenda.

Steunbetuigingen
Het is heel bijzonder om zoveel steunbetuigingen te krijgen! Van vrouwen als Gerdi Verbeet, Hedy d’Ancona, en Lilianne Ploumen, onze oud-burgemeester Ed van Thijn, jongerenimam Yassin el Forkani, VN vrouwenvertegenwoordiger Jamila Aanzi, LHBTI-activist Irene Hemelaar en stadsdeelbestuurders Coby van Berkum, Muriel Dalgliesh en Thijs Reuten. Maar ook tal van andere leden steunen en willen meehelpen met mijn campagne. Zoals de 17-jarige Kiet, Firdaouss, Anne, Aroosa, Flora, Angelo en vele anderen. Ik voel me dankbaar en trots dat zoveel geweldige mensen meedoen. Alle steunbetuigingen kunt u op mijn site lezen.

Ik heb heel veel zin in de campagne en kijk er naar uit zoveel mogelijk leden te ontmoeten. Zodat we met elkaar, juist nu, kunnen strijden voor Amsterdam, voor de partij en voor onze idealen.

Met lef en liefde,
Marjolein Moorman, kandidaat-lijsttrekker PvdA Amsterdam

PS. Dit is mijn campagnefilmpje. Ik hoop dat u ‘m bekijkt.