12 oktober 2009

Geen rechtstreekse verkiezing lijsttrekker PvdA Amsterdam

De termijn waarbinnen kandidaten zich kunnen aanmelden voor de rechtstreekse verkiezing van de lijsttrekker van de PvdA Amsterdam is gesloten. Kandidaten konden zich tot uiterlijk vrijdag 9 oktober melden. Voorwaarde was wel dat zich twee of meer kandidaten met tenminste vijftig ondertekende ondersteuningsverklaringen bij het bestuur zouden melden. Dat is niet gebeurd, wat betekent dat de lijsttrekker van de PvdA Amsterdam formeel op de Algemene Ledenvergadering van 1 december wordt gekozen.

Toelichting
Omdat er geen rechtstreekse verkiezing van de lijsttrekker plaatsvindt, treedt de in de Statuten en het Huishoudelijk Reglement vastgelegde reguliere kandidaatstellingsprocedure in werking.

Deze verloopt als volgt:

Het bestuur heeft een adviescommissie kandidaatstelling ingesteld die gesprekken voert met kandidaten en een advies voor een ontwerpkandidatenlijst zal opstellen, inclusief de positie van lijsttrekker. Het bestuur van de PvdA Amsterdam stelt de ontwerpkandidatenlijst vast en stuurt deze aan alle Amsterdamse leden. Op 1 december kiezen de leden op de Algemene Ledenvergadering de lijsttrekker en stellen de definitieve volgorde van de lijst vast. Met deze lijst neemt de PvdA Amsterdam deel aan de verkiezing van de gemeenteraad.