2 juli 2009

PvdA stelt vragen over niet invullen vacature Wijksteunpunt Wonen

De PvdA heeft vragen gesteld aan het Dagelijks Bestuur over het tijdelijk niet invullen van een vacature door Dynamo bij het Wijksteunpunt Wonen. Bewonersparticipatie is voor de PvdA één van de belangrijke prioriteiten en daarin is de afgelopen jaren flink geinvesteerd. De PvdA vindt dit een verkeerd signaal en wil dat de vacature voor bewonersconsulent bij het Wijksteunpunt Wonen snel wordt ingevuld, zodat het belangrijke werk wat verricht wordt door kan gaan. Hieronder de vragen van de PvdA-fractie aan het Dagelijks Bestuur.

1. Heeft het Dagelijks Bestuur kennis genomen van het feit dat Dynamo de vacature voor bewonersconsulent Wijksteunpunt Wonen tijdelijk heeft ingetrokken ? (www.dynamo-amsterdam.nl)

2. Zo ja, welke acties heeft het Dagelijks Bestuur ondernomen richting Dynamo en wat waren daarvan de uitkomsten ?

3. Zo nee, gaat het Dagelijks Bestuur op korte termijn met Dynamo in overleg hierover ?

4. Bent u er van op de hoogte dat de huidige medewerker met ingang van 1 augustus 2009 niet meer werkzaam zal zijn als bewonersconsulent en er dus vanaf 1 augustus 2009 geen bewonersconsulent meer aanwezig op het Wijksteunpunt Wonen ?

5. Waarom heeft Dynamo de vacature voor bewonersconsulent Wijksteunpunt Wonen ingetrokken ? Liggen hier financiële overwegingen aan ten grondslag ?

6. Bent u met de PvdA van mening dat de vacature bewonersconsulent Wijksteunpunt Wonen zo snel mogelijk moet worden ingevuld, zeker omdat bewonersparticipatie voor de huidige coalitie één van de speerpunten is binnen het programakkoord ?