15 juni 2009

Oprichtingsvergadering PvdA-afdeling Amsterdam Nieuw-West

Op deze site staat het archief van de websites van de PvdA afdelingen Osdorp, Slotervaart en Geuzenveld/Slotermeer voor de periode tot 9 december 2009. De site van de nieuwe afdeling PvdA Amsterdam Nieuw-West vindt u op:

www.amsterdamnieuwwest.pvda.nl


De leden van de PvdA-afdelingen Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart nodigen u graag uit voor een algemene ledenvergadering op donderdag 25 juni a.s. ter oprichting van de nieuwe afdeling PvdA Amsterdam Nieuw-West.

Locatie: Multifunctioneel centrum De Serre, Pieter Calandlaan 258a, 1069 KW Amsterdam, telefoon 020 6675020 (www.deserre-amsterdam.nl), aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

De gemeenteraad van Amsterdam heeft op 10 juni j.l. ingestemd met de wijziging van het bestuurlijk stelsel en het terugbrengen van het aantal stadsdelen naar 7. Dat betekent dat de drie stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart na de verkiezingen van maart 2010 opgaan in één nieuw stadsdeel: Amsterdam Nieuw-West.

De besturen van de drie afdelingen hebben al in vroeg stadium uitgebreid met elkaar gesproken over wat dit betekent. We zijn daarbij in gezamenlijkheid tot de conclusie gekomen dat het in ieders belang is om zo snel mogelijk de PvdA-afdelingen te fuseren. Waarom zo’n haast? Omdat er zo ontzettend veel te doen is. We moeten gezamenlijk hard aan de slag om in maart 2010 de verkiezingen te winnen!

We nodigen u daarom graag uit voor een algemene ledenvergadering op donderdag 25 juni a.s. ter oprichting van de nieuwe afdeling PvdA Amsterdam Nieuw-West. Tijdens deze ledenvergadering vragen we uw instemming om een nieuwe afdeling op te richten. Een nieuwe afdeling betekent een nieuw afdelingsbestuur. Bij afwezigheid van een bestaand bestuur nemen we de vrijheid om een voordracht te doen. Deze voordracht, in goed onderling overleg tussen de afdelingsbesturen tot stand gekomen, bestaat uit drie bestuursleden van de oude besturen, dus in totaal 9 bestuursleden. Behalve de verkiezing van het afdelingsbestuur dienen ook de verschillende afgevaardigden voor het congres, gewest en de politieke ledenraad te worden gekozen. Bij de agenda treft u de namen aan van de leden die we hiervoor voorstellen. Voor alle verkiezingen geldt dat leden zich tot het begin van de vergadering bij de dagvoorzitter als kandidaat kunnen melden. Een ander belangrijk onderdeel van de avond vormt de aftrap van de kandidaatstellingsprocedure voor de nieuwe deelraad. De agenda treft u bijgaand aan. Als bijlage bij deze aankondiging treft u ter voorbereiding op de vergadering ook de voorstellen van het fractieprofiel PvdA Nieuw-West 2010-2014 en van de procedure Selectie en benoeming wethouders (DB-leden) PvdA Amsterdam Nieuw-West 2010-2014.

Michiel Geuzinge, voorzitter van de PvdA Amsterdam, zal de vergadering leiden. Lodewijk Asscher, wethouder en politiek leider van de PvdA Amsterdam zal ook bij de oprichtingsvergadering aanwezig en een bijdrage verzorgen. Na afloop is er gelegenheid voor een informeel samenzijn om elkaar (beter) te leren kennen.

Wij rekenen op uw komst!

Met vriendelijke groeten,

Illy Ozmen, voorzitter Geuzenveld-Slotermeerp
Zati Yurdakul, voorzitter Osdorp
Hans Aertsen, voorzitter Slotervaart


AGENDA Oprichtingsvergadering PvdA afdeling Amsterdam Nieuw-West
Donderdag 25 juni 2009 – Aanvang 20.00 uur
Locatie: Multifunctioneel centrum De Serre, Pieter Calandlaan 258a

1. Opening en vaststelling agenda
2. Mededelingen
3. Besluit oprichting PvdA afdeling Amsterdam- Nieuw-West
4. Verkiezing afdelingsbestuur
Het volgende afdelingsbestuur wordt voorgesteld:
– Hans Aertsen – voorzitter
– Hilli Hol – secretaris
– Wim Knol – penningmeester
– Martie Onstein – tweede secretaris
– Bram de Vries – tweede penningmeester
– Illy Ozmen – lid
– Ellie Salamone – lid
– Ans Schagen – lid
– Wim Velthuis – lid
5. Verkiezing congresafgevaardigden
Als congresafgevaardigden worden voorgesteld:
– Hans Aertsen – eerste congresafgevaardigde
– Illy Ozmen – tweede congresafgevaardigde
– Martie Onstein – plaatsvervangend congresafgevaardigde
6. Verkiezing afgevaardigde Politieke Ledenraad
Als afgevaardigden worden voorgesteld:
– Zati Yurdakul – afgevaardigde
– Arjan Kooy – plaatsvervangend afgevaardigde
7. Verkiezing gewestelijke afgevaardigden
8. Voorbereiding verkiezingen gemeenteraad en deelraad 3 maart 2010
a. Vaststelling Fractieprofiel PvdA Amsterdam Nieuw-West 2010 – 2014
b. Vaststelling procedure Selectie en benoeming van wethouders (DB-leden) PvdA Amsterdam Nieuw-West 2010 – 2014
c. Instelling onafhankelijke adviescommissie kandidaatstelling PvdA Amsterdam
Nieuw-West – besloten is om als leden van de commissie uitsluitend PvdA-leden van buiten de stadsdelen te benoemen; de volgende leden zijn in de commissie benoemd:
– Tom van de Meché
– Peter de Jong
– Jesse Bos
– Margreet Elings
– Ahmet Azdural
d. Datumschema Verkiezingen PvdA Amsterdam Nieuw-West 2010 – 2014
e. Verkiezingsprogramma PvdA Amsterdam Nieuw-West 2010 – 2014
9. Activiteiten komende periode
10. Bijdrage Lodewijk Asscher
11. Rondvraag
12. Sluiting
Afsluiting met een informeel samenzijn om elkaar (beter) te leren kennen…