11 maart 2009

Kansenzones officieel van start!

Afgelopen week is tijdens de bijeenkomst op het Bredero College, de eerste subsidie van de kansenzones uitgereikt aan de eigenaar van Kapshop. Het was een fantastische bijeenkomst, waarbij twee leerlingen van het Bredero College de resultaten van hun eigen onderzoek naar ondernemers in de buurt presenteerden.

De kansenzones, ook wel investeringsregeling kansenzones genoemd, zijn gebieden waar de gemeente Amsterdam de wijkeconomie wil stimuleren omdat deze die ‘extra’ boost zouden kunnen gebruiken in vergelijking met andere buurten. Vooral nu in deze onzekere tijden is het erg belangrijk dat de ondernemers middels een subsidie een duwtje in de rug krijgen om in hun onderneming te investeren en te verbeteren. Dit komt ook ten goede van de buurteconomie, die een belangrijke motor voor de verbetering van een wijk!

Momenteel zijn er vier economische kansenzones ingesteld, namelijk in Amsterdam Noord (Oud Noord), Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart.

De subsidie voor (startende) ondernemers is bedoeld voor verbouwing van bedrijfsruimten, de verbetering van de voor- en zijgevels van bedrijfsruimten (met uitzondering van daken) en voor de inrichting en apparatuur, bijvoorbeeld een toonbank of een snijmachine. De subsidie bedraagt ten hoogste 50% van de totale kosten van de investering. De totale investering is minimaal €4.000 en maximaal €80.000. Voor deze investering is 50% subsidie beschikbaar (minimaal €2.000 en maximaal €40.000).