22 november 2008

Buurtconferentie PartYcipatie

Iets te laat kwam ik bij de buurtconferentie aan. Ik wist totaal niet wat ik ervan moest verwachten. Friso, een van de PartYcipanten, had mij wel iets verteld, maar ja toch altijd afwachten hoe de buurt erop reageert. Bij aankomst trof ik iedereen al druk in gesprek met elkaar. Er waren verschillende tafels waar je aan kon sluiten met verschillende onderwerpen: wonen, veiligheid, welzijn.
Na voor zien te zijn van koffie heb ik mij een van de tafels aangesloten. Het onderwerp was veiligheid. Over het algemeen voelde iedereen zich veilig in onze buurt. En oudere bewoonster gaf aan dat er wel eens geklaagd werd over hangjongeren. Er zijn inderdaad jongeren , vertelde zij, maar ik spreek ze gewoon aan als zij iets doen wat ik niet wil. Maar ook jongeren moeten kunnen hangen, soms willen zij gewoon een sigaretje roken en even hangen. Dat is van alle tijden."
En zo waren er deze avond nog veel meer leuke gesprekken, werden er concrete afspraken gemaakt, en heel belangrijk duurzame contacten gelegd tussen bewoners:)! Mijn complimenten voor de organisatie PartYcipatie!