3 november 2008

Nieuwe kandidaten gezocht voor het Stadsregiobestuur

De termijn van het huidige stadsregiobestuur van de PvdA Amsterdam is bijna ten einde. Voor de komende twee jaar, 2009/2010, worden nieuwe bestuursleden gezocht. De kandidaatstelling hiervoor is op 28 oktober jl geopend.

Opzet van het nieuwe bestuur
Het stadsregiobestuur bestaat uit (bij benadering) acht personen. Naast de voorzitter, vice-voorzitter, secretaris en penningmeester komen er ‘portefeuillehouders’ die ieder verantwoordelijk en aanspreekbaar zijn voor taakgebieden zoals:

  • Rood op Straat/campagnecoördinatie
  • ledenactivering/kadervorming/scholing
  • voorbereiding verkiezingsprogramma/organisatie debat
  • contacten met maatschappelijke organisaties.

De kandidaatstellingscommissie voor het bestuur heeft als nadrukkelijke opdracht om te bezien welke kandidaten geschikt zijn voor deze portefeuilles en dit te betrekken in haar advies aan de ALV over de meest gewenste samenstelling van het bestuur. Het geformaliseerde overleg van het stadsregiobestuur met de afdelingsbesturen in het kader van het CPO wordt beperkt tot het minimaal noodzakelijke (zo’n 3 a 4 keer per jaar). Echter, op thematisch en activiteitenniveau vindt er juist zeer veel uitwisseling plaats tussen de bestuursleden en de afdelingen.

Profiel Stadsregiobestuur PvdA Amsterdam 2006 – 2008
Voor de leden geldt dat bestuurlijke ervaring binnen een vrijwilligersorganisatie van belang is. Kennis van de partij vormt daarbij een sterke pré.Een netwerk of contacten binnen diverse maatschappelijke organisaties strekt tot aanbeveling. Van kunst tot bedrijfsleven.
Uiteraard dienen de leden de beginselen van de partij en de integriteitscode te onderschrijven c.q. te ondertekenen.
Binnen het bestuur dienen de man vrouw verhouding en samenstelling een afspiegeling van de Amsterdamse bevolking te vormen.
De verkiezingen naderen en er moet hard gewerkt worden aan het opstellen van een programma, een kandidatenlijst en het voeren van een spetterende campagne!

De Voorzitter
Voor de voorzitter geldt dat deze een bindende persoonlijkheid is en mensen weet te inspireren om zich in te zetten voor een gemeenschappelijk doel.
Tevens dient hij de cultuur te dragen van een open vereniging, waar debat met andersdenkenden aangemoedigd wordt en nieuwkomers zich welkom voelen.Bewezen bestuurlijke ervaring is dus vereist.
Uiteraard dient de voorzitter een visie te hebben waar het met de partij naar toe moet.

Vicevoorzitter
Gezien de enorme belasting van de voorzitter is het belangrijk dat er een stevige kandidaat voor het vicevoorzitterschap beschikbaar is. Een goede taakverdeling tussen de voorzitter en vicevoorzitter is heel belangrijk, zodat er aandacht is voor de partijorganisatie, de fractie gevolgd wordt en externe contacten worden onderhouden.

Penningmeester en secretaris
Kandidaten voor deze functies dienen gekwalificeerd zijn en liefst al ervaring te hebben binnen de partij met het oog op procedures en de financieringsstructuur.

De kandidaatstellingscie:

  • Joyce Sylvester vz 1e kr-lid, ad interim burgemeester Anna Paulowna
  • Fatima Elatik, oud GR-lid, wijkwethouder Zeeburg
  • Robin Risselada, secretaris leden JS A’dam, student Sociologie UvA
  • Carel Mensing, deelraadslid Amsterdam Oud-Zuid
  • Cecile Schobben, stadsregiobestuur
  • Onno van der Vlerk, stadsregiobestuur

Geinteresseerd? </font
Geïnteresseerden in het Stadregiobestuur kunnen hun interesse kenbaar maken door een brief te sturen aan de kandidaatstellingscommissie, gericht aan de voorzitter. Deze brief moet in elk geval bevatten:

  • de motivatie van de kandidaat voor het lidmaatschap van het bestuur
  • een toelichting over hetgeen de kandidaat denkt te kunnen toevoegen aan het bestuur
  • desgewenst de voorkeur van de kandidaat voor een bepaalde functie in het bestuur

Naast de brief wordt ook gevraagd een Curriculum Vitae mee te sturen.Deze zaken kunnen voor 25 november 2008 gemaild worden aan [email protected]. Voor eventuele vragen met betrekking tot het bestuur of de selectieprocedure kunt u zich wenden tot Onno van der Vlerk via [email protected].

Datumschema bestuursverkiezingen:
28 Oktober 2008 – kandidaatstelling geopend
25 november 2008 – sluiting kandidaatstelling
22 januari 2009 – ALV bestuursverkiezing
De selectiegesprekken zullen gehouden worden in en rond december 2008.