25 oktober 2008

Ruimte voor brede school

Stadsdeel De Baarsjes gaat fors investeren in de schoolgebouwen in het stadsdeel. Dat staat in de notitie Ruimte voor de brede school. De Baarsjes wil goede brede buurtscholen. Het stadsdeel steekt al veel geld in de kwaliteit van het onderwijs en de zorg voor leerlingen. Daarnaast is er geld nodig om scholen over voldoende ruimte te kunnen laten beschikken om invulling te geven aan de brede buurtschool. Samen met de scholen zijn hiervoor bouwplannen gemaakt.
Godfried Lambriex, portefeuillehouder onderwijs: “Een brede buurtschool heeft meer ruimte nodig dan een school waar alleen lesgegeven wordt. Omdat er steeds meer gebeurt in en om de school hebben we de scholen gevraagd aan te geven waar het knelt. Waar zit een tekort aan vierkante meters of de inrichting van ruimte de ambitie voor een brede buurtschool in de weg? Het antwoord op die vraag heeft geleid tot het plan Ruimte voor de brede school.”
Concreet gaat het om investeringen in voorschoollokalen, ouderkamers, sportplekken, gymzalen en ruimtes voor logopedie, leerlingbegeleiding, maatschappelijk werk. In totaal ligt er voor ruim 1,5 miljoen aan plannen op tafel. Z