15 oktober 2008

Opening Suikerplein

Wij kenden allen het Suikerplein als een verwaarloosd speelplein. Het was eigenlijk een stenen kuil met versleten speltoestellen. Deze klankkast zorgde voor een hoop geluidsoverlast. Gelukkig hielden de medewerkers van de speeluitleen “De Toverbal” de zaken goed in het gareel. Dit ondanks het feit dat de dames van “De Toverbal” moesten werken vanuit een oude scheepscontainer.

Het eerste besluit dat ik twee jaar geleden als raadslid heb mogen nemen was het opknappen van het Suikerplein. Het zou goed onder handen genomen worden. Een keurmerk “Goud” zou het krijgen.
Vol verwachting ging ik daarom op een zonovergoten zaterdag naar de feestelijke opening. Mijn verwachtingen werden overtroffen. Hagelnieuwe speeltoestellen, veel meer groen, betere verbindingen met de waterkant en een prachtig huisje voor de speeluitleen.

Belangrijker was echter het enthousiasme van de tientallen kinderen die van de partij waren. Zij waren zo door het dolle heen dat de wethouder, -Rolf Steenwinkel-, bij de openingsspeech bijna niet tussenbeide kon komen. Er was muziek, een spelletjesparcours en natuurlijk veel toverballen.

Op het feestelijke openingsmoment mochten alle kinderen een ballon loslaten. Al die kleurrijke puntjes tegen de strakblauwe hemel was een adembenemend gezicht. “Prachtig toch?” zei één van de omwonenden die naast mij stond. En ik was het volmondig met haar eens.