15 september 2008

Sonja Hauet gaat voor wonen en sociaal!

Gefeliciteerd! Overviel het bericht je dat je aan de beurt was om raadslid te worden?Natuurlijk wist ik dat ik eerste opvolger was. In Oud-West, waar ik acht jaar deelraadslid geweest ben, had ik veel te maken met stadsdeelvoorzitter Hans Weevers. Toen Hans Weevers tot mijn ontsteltenis aftrad, was voor mij meteen Bouwe Olij in beeld als zijn opvolger. Het was natuurlijk afwachten of eerst de selectiecommissie en vervolgens de fractie in Oud-West hem ook als de beste opvolger zouden aanwijzen. Maar een verrassing …. Nou, nee.

Je hebt heel veel ervaring binnen de Amsterdamse PvdA. Gaat de Amsterdammer dat merken? En hoe?In zo’n grote fractie ben ik natuurlijk niet meteen bepalend, maar ik hoop toch wel bij te kunnen dragen aan meer betaalbare woningen voor wie daar op zijn aangewezen. Daarnaast wil ik me inzetten voor meer beschikbare woningen voor de middengroepen en in het algemeen voor een toegankelijkere woningmarkt in Amsterdam. Daarbij denk ik ook aan starters, studenten en zorgbehoevenden in een voor hen aangepaste woning. Ook op andere terreinen hoop ik via de fractie een sociale inbreng te kunnen hebben, al word ik daar geen woordvoerder van.

Ga je Oud-West missen? Zo ja, wat?Oud-West ga ik niet missen, want daar blijf ik wonen, wat mij betreft altijd! Ik kom uit een warm politiek nest. Ik heb er acht jaar met heel veel plezier in de dorpsraad gezeten en heb er heel goede vrienden aan over gehouden, dwars door de politieke kleuren heen. Ik heb er ook veel geleerd. Het politieke handwerk en over hoe de hazen lopen, zal ik maar zeggen. Ik ben er echter in politiek actieve zin al tweeënhalf jaar weg, want na acht jaar vond ik het genoeg. Met de afdeling, de PvdA-fractie en andere deelraadsleden heb ik gelukkig nog veel contact , mede door mijn vriendschappen in die kringen.

Op welk terrein of voor welke doelgroep wil je je gaan inzetten? En waarom?Daar ben ik bij vraag 2 al op ingegaan. Als geboren en getogen Amsterdamse gaat deze prachtige en heerlijke stad mij zeer aan het hart. Amsterdam moet vooral zijn unieke karakter houden van een bruisend en veelzijdig werelddorp omgeven en ingesneden door het groen dat vanuit elk deel van de stad bijna lopend te bereiken is en op de fiets in iedere geval binnen een kwartier! Geweldig toch die koeien aan de overkant van het Kalfje op tien minuten fietsen plus twee minuten op het pontje vanaf het historische centrum met al zijn internationale kunst en cultuur, of de pittoreske dorpen van Waterland! Tegen bedreigingen daarvan zal ik mij sterk te weerstellen. En om bedreigingen af te wenden is natuurlijk altijd eerst versterking nodig.