24 april 2008

Transvaalbuurt veiliger

Nog voor de zomer komen er extra veiligheidsmaatregelen in de Transvaalbuurt in Amsterdam Oost. Vandaag reageerde de burgemeester positief op vragen van de PvdA over de veiligheid in Transvaalbuurt.

Op verzoek van de PvdA zal de gemeente drugspanden opsporen en kijken naar de effecten van cameratoezicht. De burgermeester is daarnaast van plan om preventief fouilleren ook in gedeeltes van Oost en Zeeburg in te voeren.

Manon van der Garde: “Het is hard nodig dat er extra maatregelen worden genomen. In de Transvaal is al jaren sprake van overlast. Er zijn overlastgevende jongeren, er is soms overlast van alcoholisten en er zijn veel drugspanden, drugsdealers en verslaafden. Kinderen spelen niet alleen buiten, ouderen durven laat op de avond niet de straat op en geluidsoverlast houdt bewoners uit hun slaap."

"Het is dan ook goed dat de burgermeester op initiatief van de PvdA heeft toegezegd nog voor de zomer in de Transvaal aan de slag te gaan. Zo geven we deze zomer de pleinen en straten van de Transvaal weer terug aan de bewoners.”