22 februari 2008

500e Van Dale Voorleesboek

Tweede Kamerlid Samira Abbos- Bouchibti en portefeuillehouder Onderwijs Godfried Lambriex kwamen op zaterdag 9 februari op verjaarsvisite bij Benjamin-Bo Fortuin in stadsdeel De Baarsjes. Hij was namelijk op die dag 2 jaar geworden. Zij gaven hem het 500e Van Dale Voorleesboek en ook nog een leuk ander kadootje.

Stadsdeel De Baarsjes heeft naar aanleiding van een amendement van PvdA -raadslid Bram van Els op de begroting geld gereserveerd om drie jaar lang elk kind in het stadsdeel dat 2 jaar wordt het eerste Van Dale Woordenboek cadeau te doen. In iets meer dan één jaar zijn er 500 boeken door het stadsdeel uitgegeven. Het is de bedoeling dat ouders uit het boek voorlezen, zodat hun kind meer woordjes gaat leren om zo al een beetje voorbereid te zijn op de Voorschool.
Met dit project benadrukt Stadsdeel De Baarsjes het belang van het vroegtijdig leren van Nederlandse woorden door kinderen. Het maakt ook onderdeel uit van een breder beleid, gericht om taalachterstand weg te nemen bij kinderen en hun ouders. De Baarsjes hoopt ook dat ouders hierdoor gestimuleerd worden om hun kinderen op de Voorschool te plaatsen.