9 augustus 2007

Vraagtekens bij Panel Deurbeleid

Volgens Jerry Straub leidt het huidige, vrijblijvende karakter van het Panel Deurbeleid in Amsterdam tot te weinig animo onder de horecazaken om mee te doen. Hij vraagt het College om te onderzoeken, of een verplicht lidmaatschap voor het Panel Deurbeleid bij Horecazaken meer effect zou hebben. Dit zou dan in overleg kunnen met de Amsterdamse Afdeling van Horeca Nederland. Ook wil de heer Straub van het College weten wat voor andere mogelijkheden hij ziet om meer horecazaken actief bij het Panel Deurbeleid te betrekken.

In Amsterdam blijken slechts 11 horecabedrijven deel te nemen aan het Panel Deurbeleid. Dit aantal staat in schril contrast met de 40 deelnemers in de Groningse binnenstad.

“Amsterdam heeft erg veel uitgaansgelegenheden en een brede multiculturele bevolkingssamenstelling. Als we een topstad willen zijn, moeten we zorgen dat meer horecagelegenheden gaan deelnemen aan het Panel Deurbeleid,” aldus Jerry Straub.

Het Panel Deurbeleid moet discriminatie in het Amsterdamse uitgaansleven tegengaan. In het Panel werken horecabedrijven o.a. samen met politie, de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en Meldpunt Discriminatie aan een helder deurbeleid en een veilig en respectvol uitgaansleven. Wie geweigerd wordt aan de deur van een uitgaansgelegenheid stapt, zo blijkt, minder snel naar de politie. Het Panel Deurbeleid moet die drempel wegnemen, deze meldingen in kaart brengen en actie ondernemen.