20 mei 2007

Bewonerscommissie Zeeheldenbuurt oudbouw wint Orde van de Rode Roos.

PvdA zet vrijwilligers uit Westerpark in het zonnetje.

De PvdA-Westerpark reikt elk jaar de Orde van de Rode Roos uit aan een vrijwilliger uit stadsdeel Westerpark die met zijn of haar activiteiten een concrete invulling geeft aan rechtvaardigheid en solidariteit in de buurt. Bijvoorbeeld door op te komen tegen onrecht, door mensen met een benarde maatschappelijke positie daadwerkelijk te ondersteunen, door mensen of kinderen met een maatschappelijke achterstand de kans te geven om zich te ontwikkelen, of door het onderlinge begrip en betrokkenheid tussen (groepen) mensen te bevorderen.

Op de avond van 1 mei jl. bepaalde het aanwezige publiek de uiteindelijke winnaar: de bewonerscommissie Zeeheldenbuurt oudbouw bestaande uit aan de dames Nel Breedveld, Astrid Ikelaar, Regina Tinga, Nathalie Kelders, Jaqueline Verhoef, Sandra Brug en de heer Rens Mol. Deze zeven mensen zijn enorm betrokken bij alles wat er in de Zeeheldenbuurt gebeurt. Ze nemen deel aan alle mogelijke overleggen, activiteiten en wat er ook maar speelt in de buurt. Ieder op zijn of haar eigen manier met eigen interesses en stokpaardjes. Zij staan altijd klaar voor de bewoners, helpen waar kan en houden vooral alles goed in de gaten. Ook activeren ze andere buurtbewoners om deel te nemen aan activiteiten in de buurt.

De Orde van de Rode Roos werd voor de tweede maal uitgereikt. Vorig jaar won Felicia Tyndal de prijs. Felicia is vrijwilligster bij Volta en de Tienerwinkel.