5 april 2007

Nieuwe woordvoerders in de fractie. En ander nieuws uit de PvdA Amsterdam.

Wat gebeurde er deze week in de PvdA fractie? Hieronder de initiatieven, notities en meningen die uit de 20-koppige Amsterdamse fractie komen.

Verslag Gemeenteraad en inbreng PvdA
Do 5 apr 2007 – door Thijs Reuten
Woensdag 4 april vergaderde de Gemeenteraad. Over re-integratiebedrijven, over preventief fouilleren en over het initiatiefvoorstel over werken in onderwijs, zorg en veiligheid. Een verslag. Lees verder.


Andere woordvoerders, nieuw stadsteam
Di 3 apr 2007 – door Carol Rock
Jerry Straub, Lupe Manuela en Daniël Sajet gaan het stadsteam in. Derya Kaplan, Bouwe Olij en Thijs Reuten gaan eruit en krijgen een andere portefeuille. Lees verder »


Verslag conferentie jongerenhuisvesting
Wo 4 apr 2007 – door Willem Hinskens
Wat zijn de woonwensen van de Amsterdamse jongeren? Dat was de inzet van de expertmeeting die de PvdA over dit onderwerp hield. Lees verder »


Onderzoek taakbelasting onderwijzers, verpleegkundigen en agenten
Wo 4 apr 2007 – door Rik Winsemius en Manon van der Garde
Manon van der Garde wil een onderzoek naar de emotionele werkdruk en taakbelasting bij onderwijzend personeel, verpleegkundigen en politieagenten in de vier grootste steden van Nederland. De PvdA dient hiervoor vandaag een initiatiefvoorstel in. Lees verder »


Brief aan de Tweede Kamer: Lokale problemen lokaal oplossen
Ma 2 apr 2007 – door Michiel Mulder en Hetti Willemse
Hetti Willemse en Michiel Mulder doen een oproep aan Den Haag om bij de uitvoering van het regeerakkoord de lokale overheden de problem zelf op te lossen. ‘Wij vrezen echter dat de de verschillende goede doelen allen van een eigen geldstroom en eigen budget, met specifieke eisen, worden voorzien. Hierdoor komt lokaal maatwerk in de knel.’ Lees verder »


Recreatie in Amsterdam in 2020?
Vr 30 mrt 2007 – door Michiel Mulder en Peggy Burke
Recreatie is belangrijk voor Amsterdam. Vandaar dat de raadsleden Mulder en Burke een visiestuk schreven en een expertmeeting hielden om de mogelijkheden te onderzoeken. Een verslag. Lees verder »