Door op 10 november 2013

Deze raad bereikt: geld voor kinderen in armoede, bestrijden overlast scooters

Elke drie weken vergadert de Amsterdamse gemeenteraad. Tijdens deze vergadering worden alle belangrijke beslissingen genomen over de stad. Afgelopen donderdag kwam de gemeenteraad bijeen. Dit zijn voor de PvdA de belangrijkste resultaten:

Geld voor kinderen in armoede

Drieëntwintig procent van de Amsterdamse kinderen groeit op in armoede. Achmed Olgun, raadslid voor de PvdA, heeft nu samen met de SP en GroenLinks een motie ingediend om de zogeheten Klijnsmagelden in te zetten voor het bestrijden van armoede onder kinderen. Dit is een bedrag van 1,88 miljoen euro waarmee kinderen in zwakkere buurten worden geholpen om toegang te krijgen tot sport, cultuur en onderwijs.

Scooteroverlast tegengaan

Scooters maken ongeveer één procent van de totale verkeersdeelnemers uit, terwijl ze bij zo’n zestien procent van alle ongevallen betrokken zijn. Daarbij ervaren veel Amsterdammers scooters als hinderlijk en gevaarlijk. In samenwerking met raadsleden van GroenLinks, D66 en de VVD heeft PvdA-raadslid Rik Winsemius 400.000 euro vrijgemaakt voor het tegengaan van scooteroverlast. Voornamelijk in voetgangersgebieden, parken en gevaarlijke kruispunten zullen scooters en snorfietsen geweerd worden. Verder zullen speciaal getrainde handhavingsteams strengere en meer controles uitvoeren op geluidsoverlast en snelheidsovertredingen.

 Mogelijkheden investeringsfonds voor Amsterdam

PvdA-raadslid Michiel Mulder heeft een motie ingediend om investeringen in Amsterdam een enorme impuls te geven. Het landelijk opererende Nederlands Investeringsinstituut (NII) biedt pensioenfondsen de mogelijkheid om hun kapitaal te investeren in het land. Mulder wil hierop inspringen met het Amsterdams Investeringsfonds Plus (AIF+); een samenwerking van het Amsterdamse Investeringsfonds met het Nederlands Investeringsinstituut. Door deze samenwerking te realiseren kunnen pensioenfondsen eenvoudig investeren in Amsterdamse projecten, waar iedere Amsterdammer van profiteert.