23 februari 2007

Schrijf een afscheidsbrief aan Ahmed

Hij is al weg. Lodewijk Asscher heeft zijn portefeuille overgenomen en Ahmed richt zijn kamer in op Sociale Zaken, een betonnen kolos waar je binnen de kortste keren de weg kwijtraakt. Maar dat terzijde. Marokkaanse kleedjes aan de muur. Schaaltje met zoete koekjes en natuurlijk een theesetje vlak bij het raam (als dat er is).

Hij is weg, maar hij zal naar ons verlangen. Hij zal denken: verdomme. Die PvdA in de Amsterdam. Dat was een leuke club. Uit heimwee zal hij dan even naar deze website kijken. Wat hij dan ziet, zijn afscheidsbrieven. Van jullie. Van Amsterdammers. Van mensen die hem een warm hart toedragen. Maar ook mensen die kritiek hebben. Mail het ons. Mail me uw ‘brieven aan hem’.

De hoop dat hij tegen Donner zegt, sorry, ik ga toch weer terug naar Amsterdam, is niet groot. Maar goed, je weet het nooit. Misschien dat hij denkt: Blij dat ik daar weg ben als ik die brieven lees. Dat kan ook. Ik plaats in principe alle brieven. Tenzij ze met scheldkanonnades aan elkaar hangen. Daar heb ik nou geen behoefte aan!

Stuur uw brief aan Ahmed naar [email protected]