17 november 2006

Verandering en vernieuwing? John Leerdam!

Een tijdje terug heb ik John als professional, mens en politicus van zeer nabij leren kennen. We zaten samen in een gemeentelijke adviesraad die zich beijverde voor Surinamers, Antillianen, Arubanen Molukkers en Ghanezen. In de loop van de tijd ontwikkelde zich een hechte vriendschap.

Overal waar Leerdam komt, gebeurt iets, is er geen afstand maar contact en vooral ook een levendige dialoog. Verandering en vernieuwing. Twee woorden die de drive van Leerdam weergeven. Vanuit de wens om het anders en beter te doen, dan moet je het stevige debat over Kunst & Cultuur, onderwijs, de Antillen -Leerdam is een –Antilliaans-Surinaamse Nederlander- met elkaar durven oppakken en aangaan. Zo is Leerdam een onvermoeibaar pleitbezorger voor culturele diversiteit en goed onderwijs met gelijke kansen voor iedereen. Want je hoeft geen professor te zijn om te bedenken wat de vreselijke consequenties zijn als jongeren en studenten geen stageplek vinden denk alleen maar aan de enorme verspilling van talent en geld, en het feit dat een gebroken opleiding de kans op werk aanzienlijk vermindert. Niet goed dus voor mensen zelf en de maatschappij, werkgevers, overheid en scholen. John zet zich in voor stageplekken voor iedereen, ongeacht afkomst en blijft strijden voor gemengde scholen met voor iedereen gelijke kansen. Zelf een kind van immigranten wist ik met vallen en opstaan uiteindelijk kansen te benutten. Nu ben ik raadslid van de hoofdstad, namens de PvdA, de partij met een realistisch en sociaal gezicht.

Als geen ander realiseer ik me dat het niet altijd gemakkelijk is, maar dat je met doorzettingsvermogen en hier en daar een steuntje in de rug mee kunt doen. Dat lukt nog niet iedereen, dus blijven Kunst & Cultuur en onderwijs belangrijk bij de integratie. Daar hoort ook het doorgeven van levenservaring, ondersteuning en het opkomen voor anderen bij! Het is deze simpele visie die de sociaal-democratie past en waarop John en ik elkaar verstaan. Daarom is mijn kandidaat nummer 27, John Leerdam!