5 oktober 2006

zaterdag, campagne met Asscher en Aboutaleb

Op zaterdag 7 oktober gaat de campagne rollen. PvdA wethouder Lodewijk Asscher zal de aftrap doen. Amsterdam is gebaat bij een rood ‘Den Haag’. Kinderen eerst! Fors investeren in onderwijs. Respect voor elkaar: aanval op asociaal gedrag, betaalbare huur- en koopwoningen. Allemaal punten die belangrijk zijn voor Amsterdam. Daarom zet de PvdA daarop in bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.

Asscher: ‘Amsterdam heeft zijn eigen dynamiek. Een sterke luchthaven. Veel creativiteit. Een stad met zoveel potentie en kansen. Maar ook met problemen, zoals elke grote stad die heeft. Wij willen daar antwoorden op geven. Den Haag kan ons daarbij helpen.’

Ook wethouder Ahmed Aboutaleb ziet een ‘zoveel beter Amsterdam’ als het in ‘Den Haag’ wat roder wordt. ‘De toon die dit kabinet aanslaat als het om migranten gaat, is niet effectief. Het wij-zij denken is dankzij Den Haag alleen maar versterkt. De afgelopen vier jaar is er geen enkel plan over integratie vanuit Den Haag gekomen. De integratie heeft er onder geleden.

Op het Osdorpplein zullen niet alleen de Amsterdamse wethouders spreken. Ook het Amsterdamse kamerlid in spe Samira Abbos zal de troepen toespreken. De PvdA wil niet alleen felle kritiek uiten, maar vooral uitgaan van de eigen kracht. Ook veel andere kandidaat-Kamerleden zullen aanwezig zijn, waaronder John Leerdam, Patricia Linhard, Amma Asante, Paul Tang, Charlotte Riem Vis en Karina Schaapman.

Amsterdam is een inspirerende topstad. Met een goede verkiezingsuitslag voor de PvdA zal het met de hoofdstad alleen maar beter gaan. Dan kunnen we weer investeren in de dingen die echt belangrijk zijn. Onderwijs, zorg, jeugd en veiligheid.

Op zaterdag 7 oktober, 12.00 uur op het Osdorpplein, tussen de HEMA en de ABN Amrobank, zullen ‘harde noten gekraakt worden’, maar vooral ook kansen voor Amsterdam benoemd. De PvdA is er klaar voor.