10 mei 2006

Graumans en Bergervoet nieuwe raadsleden

Vandaag zijn Anne Graumans en Myriam Bergervoet geïnstalleerd als raadslid raadsleden. Doordat Lodewijk Asscher en Ahmed Aboutaleb uit de fractie traden om wethouder te worden, schoven de vrouwen door naar hun raadslid. Zij stonden 21 en 22 op de kandidatenlijst.

Anne Graumans, politicoloog en werkzaam bij het kenniscentrum van de PvdA, gaat de portefeuille Cultuur beheren.

Op deze website schreef de 35 jarige dat ze de Raad in wil, “omdat ik niet vanaf de zijlijn wil roepen, maar in het hart van deze mooie stad mezelf wil inzetten om de stad beter, mooier, veiliger en kansrijker te maken voor alle Amsterdammers.”

Deze raadsperiode wil ze zich ook inzetten voor “ een sluitende aanpak van ontspoorde jongeren, overlast van dealers in het Wallengebied terugdringen, alle vrouwen in Amsterdam die nog geen Nederlands spreken de mogelijkheid geven om Nederlandse les te krijgen.”

Myriam Bergervoet is manager bij een gemeente. Zij gaat de portefeuille Verkeer beheren.

De 47 jarige wilde de Gemeenteraad in, omdat “ik me wat dat betreft zorgen maak om Amsterdam. De werkloosheid onder jongeren en allochtonen is hoog, en er zijn veel schoolverlaters zonder diploma. Door de globalisering verdwijnen in rap tempo veel banen naar het buitenland, waar de lonen lager zijn. Tegelijkertijd wordt het werkgevers en ondernemers bij ons niet gemakkelijk gemaakt. De overdaad aan regelgeving komt weliswaar voor een groot deel uit Den Haag, maar een stad die altijd wel ergens langdurig op de schop ligt kan ondernemers ook in grote problemen brengen. We moeten alert zijn op behoud van voldoende werkgelegenheid in de toekomst, voor alle geledingen van de samenleving.

Deze raadsperiode wil ze zich onder ander ook inzetten voor: “onderwijs en werk, voor alle Amsterdammers. Niemand zonder diploma van school, lagere praktijkgerichte opleidingen beter afstemmen op de behoefte van het bedrijfsleven, intensiever gebruik van leerwerktrajecten, reïntegratie met baangarantie, minder hindernissen voor ondernemers, versterking van de economie – en daarmee ook de leefbaarheid – in de oude wijken , loonkostensubsidie voor ondernemers die langdurig of moeilijk bemiddelbare werklozen in dienst nemen in tijden van recessie, En vooral niet bang zijn om te experimenteren : meer projecten als horeca opleiding ‘Fifteen’ van stichting Maatwerk, ‘ Global Workforce’ in Almelo, en ‘ Marrok’kans in Rotterdam’. En een assertieve houding van de sociale dienst ; wie mee kan doen, moet zijn steentje bijdragen.”