18 april 2006

Manon van der Garde nieuwe fractievoorzitter

Op dinsdag 18 april heeft de Amsterdamse PvdA-fractie Manon van der Garde unaniem gekozen tot haar voorzitter. Manon van der Garde (33) volgt fractievoorzitter Lodewijk Asscher (31) op, die vorige week door de PvdA-fractie is aangewezen om wethouder te worden in het college van B&W. Het nieuwe college wordt op 26 april in de raad geïnstalleerd.

Net als Asscher is Van der Garde in de vorige periode als raadslid gestart. Dit ervaren en nog jonge raadslid, zal met enthousiasme de 20 koppige fractie gaan leiden. In haar brief aan de fractie, waarin zij zich kandidaat stelt, geeft ze aan vooral de boel intern bij elkaar te willen houden en ruimte en mogelijkheid te willen bieden aan nieuwe fractieleden om zich te ontplooien.

Van der Garde: ‘Nu de verkiezingen en het formeren van een nieuw college van B&W achter de rug zijn, zie ik het als mijn belangrijkste prioriteit de nieuwe fractie tot een goed team te vormen. De PvdA moet de komende jaren duidelijk zichtbaar zijn in de stad. We gaan er alles aan doen om te werken aan een beter Amsterdam. Een veilige, leefbare en dynamische stad voor iedereen.”

Van der Garde was de afgelopen twee jaar vice-voorzitter onder Lodewijk Asscher. Hij is verheugd met zijn opvolging: ”Manon is een generalist en een bindend persoon met een groot draagvlak in deze fractie. Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij het goed gaat doen. Er zit een dynamische ploeg die Amsterdam de komende jaren sterker, eerlijker en veiliger wil maken.”


Meer informatie:
Secretariaat PvdA-fractie Amsterdam, tel. 020-5523477
Manon van der Garde, tel. 06-20617472