18 april 2006

Wat gaat Evelien Polter doen op het politiek forum?

Wat ga ik aan de orde stellen tijdens het Politiek Forum?

Met betrekking tot het onderwijs wil ik dat de PvdA zich gaat uitspreken tegen de belachelijk hoge salarissen van bestuurders van grote scholen voor voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en het hogere onderwijs. Verschillen in salarissen van 160.000 euro per jaar voor de bestuurders en 35.000 euro per jaar voor docenten maken goeie arbeidsverhoudingen helemaal onmogelijk.

Verder wil ik gaan pleitten voor een voorkeursbeleid voor docenten van niet Nederlandse afkomst. Allochtone docenten voor de klas kunnen de spanningen in het onderwijs verminderen. Om die reden, en om discriminatie tegen te gaan, moet op elke school in de grote steden het docentencorps voor 20% uit allochtone docenten gaan bestaan. Op dit moment zijn er bijna geen docenten van niet Nederlandse afkomst werkzaam in het onderwijs.

Clovis Koopmans gaf Patricia Linhard en mij namens de Algemene Ledenvergadering als opdracht mee om Wouter Bos te bewegen om voor de verkiezingen bekend te maken dat de PvdA de 26.000 asielzoekers als nog een Generaal Pardon gaat geven als zij in de regering komt. Het volgende Politiek Forum ga ik daartoe een motie indienen.