18 januari 2012

PvdA steunt schoonmakers in actie

Schoonmakers voor de gemeente Amsterdam moeten kunnen rekenen op goede arbeidsvoorwaarden en een minimum uurloon. Daarom moet de gemeente Amsterdam zich bij de komende aanbestedingvoor schoonmaakdiensten houden aan de Code Verantwoord Marktgedrag. Bestaande contracten hoeft de gemeente van de PvdA Amsterdam echter niet open te breken.

De PvdA Amsterdam wil dat schoonmakers meer gerespecteerd worden voor het harde werk dat zij doen. Dat respect uit zich in voorbeeldige lonen en het naleven van arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld het bieden van een opleiding en ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal.

Niet alle opdrachtgevers houden zich aan de gemaakte afspraken en dat moet veranderen. Met de SP en Groenlinks in de Amsterdamse gemeenteraad vindt de PvdA dat de gemeente zich bij de volgende aanbestedingsprocedure moet houden aan de richtlijnen zoals vervat in de Code Verantwoord Marktgedrag.

De PvdA vindt het echter niet nodig de bestaande contracten met de gemeente open te breken om de code retroactief toe te passen. De volgende aanbestedingsprocedure start immers al in 2012.