27 juli 2011

Solidariteitsbijeenkomst met Noorse zusterpartij

Het bestuur van de PvdA Amsterdam en de Jonge Socialisten Amsterdam organiseren op vrijdagavond 29 juli om 20:00 een bijeenkomst in de Mozes en Aaronkerk waar we uitdrukking willen geven aan onze verbondenheid met onze Noorse zusterpartij.

Groot was de afschuw over de aanslagen in Oslo en op het eiland Utøya. Nu de slachtoffers een naam en een gezicht krijgen, wordt de pijn alleen maar indringender. De band met de jeugd is onderdeel van de sociaaldemocratische traditie. Vele partijgenoten koesteren warme herinneringen aan onze eigen jeugdbewegingen. En al vele decennia is er intensief contact met de jeugdorganisaties van onze zusterpartijen. Juist deze week vindt in Oostenrijk het IUSY Worldfestival plaats, waar sociaaldemocratische jongeren uit meer dan honderd verschillende landen samen komen om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.

De reactie van de Noorse samenleving en van onze zusterpartij op de aanslagen is indrukwekkend. Veel van onze leden hebben aangegeven behoefte te hebben om ook uiting te geven aan hun afschuw en om hun solidariteit te betuigen.

Het bestuur nodigt u uit om aanstaande vrijdagavond stil te staan bij de gebeurtenissen die de Noorse samenleving, maar ook onze geestverwanten zo hard hebben getroffen. We hebben enkele partijgenoten gevraagd te spreken. Aansluitend kunt u onderling informeel praten over wat er gebeurd is en een boodschap achterlaten die we aan onze zusterafdelingen in Oslo zullen overbrengen.

Nadere details over het programma en de sprekers worden zo snel het bekend is, hier bekend gemaakt.

De bijeenkomst is met klem bedoeld voor leden van de Jonge Socialisten en leden van de Partij van de Arbeid.