15 maart 2011

PvdA: De Gekste Dag in de Amsterdamse Gemeenteraad

Woensdag 16 maart bracht de PvdA Amsterdam De Gekste Dag naar de Gemeenteraad. Raadsleden en leden van het College hebben gefietst voor het goede doel. Speciaal voor deze actie werd er een fitnessapparaat in de Stopera gezet, die door te fietsen verse jus perst. De glazen jus werden ter plekke verkocht aan de liefhebbers voor extra vitamine tijdens de lunch. Zo hebben we door zelf te sporten geholpen om kinderen in armoede ook weer te laten sporten en ouderen uit de eenzaamheid te helpen.

De PvdA sluit hiermee aan bij acties van ‘De Gekste Dag‘. Hierbij roepen vrijwilligers en BN’ers iedereen op om één keer per jaar iets geks te doen voor een ander. Door heel Nederland worden daarom ludieke geldinzamelingsacties georganiseerd, zoals paaldansen in de metro en rondjes achteruit schaatsen. De Gekste Dag sluit af op 28 maart as. met een drie uur durende live benefietavond op Nederland 3.

In ons land leven 300.000 kinderen in armoede. Voor hen is vaak geen geld voor voetbal of muziekles. En 200.000 ouderen in Nederland voelen zich eenzaam omdat zij maar een keer per maand bezoek krijgen. De Gekste Dag wil dat ze weer meedoen. De opbrengsten van alle acties voor De Gekste Dag gaan dit jaar daarom naar het Jeugdcultuurfonds, Jeugdsport- fonds, Nationaal Ouderenfonds en Alzheimer Nederland. 
Op www.degekstedag.nl zijn filmpjes van de grappigste acties te zien en kunnen vrijwilligers zich nog aanmelden om ook iets geks te doen voor een ander.