1 februari 2011

Herhaalde Oproep: nieuwe bestuursleden gezocht voor de PvdA Amsterdam

Op donderdag 31 maart kiezen de leden van de Amsterdamse PvdA een nieuw bestuur. De termijn van het huidige bestuur is bijna ten einde en voor de periode, 2011-2013 zoeken we nieuwe bestuursleden. De procedure hiervoor is op 31 januari jongstleden opengesteld.

Opzet van het bestuur
Het bestuur bestaat uit bij benadering acht personen. Naast de voorzitter, vice-voorzitter, secretaris en penningmeester komen er algemene bestuursleden die verantwoordelijk zijn voor taken als:

• Het stimuleren en ondersteunen van inhoudelijk debat
• Het betrekken van leden bij politieke menings- en besluitvorming
• Contact onderhouden met maatschappelijke organisaties
• Permanente campagne-activiteiten
• Scouting, talentontwikkeling, coaching en scholing
• Samenwerking met de afdelingen en het versterken van de partijorganisatie
• Het vertegenwoordigen van de PvdA Amsterdam in diverse organen

Procedure
Het bestuur heeft een sollicitatiecommissie ingesteld die kandidaten toetst aan het door de algemene ledenvergadering vastgestelde profiel. Een onderdeel van de procedure is ook een toetsing aan de gedrags- en erecode van de partij (controle van achtergronden en eventuele nevenfuncties en referenties). De sollicitatiecommissie geeft aan of kandidaten voldoen aan het profiel en kan voor individuele kandidaten een aanbeveling doen. Tevens kan ze aangeven wie over de kwalificaties beschikken voor de functie van secretaris, penningmeester,(vice-)voorzitter. Er kunnen meer geschikte kandidaten dan beschikbare bestuursfuncties zijn. De leden kiezen uit de voorgedragen kandidaten (met en zonder aanbeveling) het nieuwe bestuur.
De voorzitter wordt in functie gekozen.

Profiel bestuur PvdA Amsterdam 2011-2013
Voor de leden geldt dat bestuurlijke ervaring binnen een vrijwilligersorganisatie van belang is. Kennis van de partij strekt tot aanbeveling, evenals een netwerk of contacten binnen diverse maatschappelijke organisaties. Van kunst tot bedrijfsleven. Uiteraard dienen de leden de beginselen van de partij en de integriteitscode te onderschrijven en te ondertekenen. Binnen het bestuur dienen de man/vrouw-verhouding en samenstelling een afspiegeling van de Amsterdamse bevolking te vormen.

De voorzitter
Voor de voorzitter geldt dat deze een bindende persoonlijkheid is en mensen weet te inspireren om zich in te zetten voor een gemeenschappelijk doel. Tevens dient hij de cultuur te dragen van een open vereniging, waar debat met andersdenkenden aangemoedigd wordt en nieuwkomers zich welkom voelen. Bewezen bestuurlijke ervaring is dus vereist. Uiteraard dient de voorzitter een visie te hebben waar het met de partij naar toe moet.

Vice-voorzitter
Gezien de enorme belasting van de voorzitter is het belangrijk dat er een stevige kandidaat voor het vice-voorzitterschap beschikbaar is. Een goede taakverdeling tussen de voorzitter en vice-voorzitter is heel belangrijk, zodat er aandacht is voor de partijorganisatie, de fractie gevolgd wordt en externe contacten worden onderhouden.

Penningmeester en secretaris
Kandidaten voor deze functies dienen gekwalificeerd zijn en liefst al ervaring te hebben binnen de partij met het oog op procedures en de financieringsstructuur.

Geïnteresseerd?
Leden kunnen hun interesse kenbaar maken door een brief te sturen aan de sollicitatiecommissie. Deze brief moet in elk geval bevatten:

• de motivatie van de kandidaat voor het lidmaatschap van het bestuur
• een toelichting over hetgeen de kandidaat denkt te kunnen toevoegen aan het bestuur
• desgewenst de voorkeur van de kandidaat voor een bepaalde functie

Naast de brief wordt ook gevraagd een curriculum vitae mee te sturen. Deze zaken kunnen voor 16 februari 2011 gezonden worden aan [email protected].

Voor eventuele vragen met betrekking tot het bestuur of de selectieprocedure kunt u zich wenden tot Michiel Geuzinge via [email protected]. U kunt ook persoonlijk met hem contact opnemen.

Datumschema bestuursverkiezingen:
31 januari 2011 – openstelling sollicitatieprocedure
16 februari 2011 – sluiting sollicitatieprocedure
11 maart 2011 – voordracht nieuwe bestuur naar de leden
31 maart 2011 (donderdag) – algemene ledenvergadering met bestuursverkiezing