20 december 2010

PvdA blij met behoud AT5

De Amsterdamse televisiezender AT5 blijft behouden voor de stad. Een meerderheid van de gemeenteraad besloot vanavond in te stemmen met een meerjarige financiering van 4,25 miljoen euro voor 2011 en 2012. De PvdA Amsterdam is blij dat AT5 hiermee de tijd krijgt om te werken aan de toekomst.

AT5 is belangrijk voor Amsterdam. Tweederde van de Amsterdammers kijkt naar AT5. Voor veel van hen is het zelfs de primaire nieuwsbron. De nieuwszender vervult een belangrijke maatschappelijke functie. AT5 dient als venster op de stad en helpt bij het creëren van stedelijk gevoel en band met de stad. De PvdA gaat voor een kwalitatief goede, spraakmakende en stedelijke nieuwszender. Continuïteit is daarbij van groot belang.

Raadslid Marjolein Moorman heeft zich de laatste weken erg ingezet om AT5 te behouden. Marjolein Moorman: ‘Met dit besluit krijgt AT5 de tijd om te werken aan de toekomst. Wij hebben het vertrouwen dat het nieuwe bestuur van AT5 in mei 2011 met een goed onderbouwd plan komt waarmee de zender verder kan’.