11 oktober 2010

Nationale coming out dag!

Vandaag is het nationale coming out dag. Lodewijk Asscher gaf vanochtend 11 oktober als locoburgemeester (PvdA) van Amsterdam de aftrap. Samen met korpschef Bernard Welten en voorzitter Vera Bergkamp van COC Nederland hing Asscher de eerste poster tegen dergelijk geweld op aan de gevel van het stadhuis in Amsterdam.

PvdA woordvoerder diversiteit Iman Akel: ‘Het is goed dat er vandaag aandacht wordt gevraagd voor homofoob geweld. In Amsterdam neemt het geweld tegen homo’s nog altijd toe. Dat moet stoppen. Dat kan door blijvende aandacht te besteden aan dit onderwerp en door het bestrijden van homofoob geweld topprioriteit van de politie, justitie en de gemeente te laten zijn.’

Van de poster die Asscher, Welten en Bergkamp op groot formaat aan de gevel van het stadshuis bevestigden, worden ruim een half miljoen exemplaren verspreid. COC roep iedere Nederlander – hetero of homo – op om de poster voor het raam van huis, werk of school te hangen. Daarmee kan men laten zien dat Nederland een tolerant land moet blijven, waar geen plaats is voor geweld tegen lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders.

De Coming Out Dag is een initiatief van COC Nederland in samenwerking met de Gay Krant en het ministerie van OCW. De dag werd in 2008 voor het eerst gehouden. Iman Akel organiseerde als raadslid in Bos & Lommer een groot debat over Gay Capital.