27 september 2010

Oneerlijke tarieven parkeren?

Bewoners uit Amsterdam Oost van 65 jaar en ouder of met een beperking kunnen een parkeerkraskaart aanvragen. Met deze kraskaart kunnen bezoekers voor de helft van de prijs parkeren in de buurt. Het stadsdeel wil zo helpen voorkomen dat ouderen en mensen met een beperking minder bezoek krijgen door de parkeertarieven. Niet iedereen kan zomaar een kraskaart kopen. Bewoners moeten hiervoor eerste een kraskaart vergunning aanvragen. Het stadsdeel wil de mogelijkheid tot het gebruiken van kraskaarten actief onder de aandacht brengen bij bewoners. Maar is dit overal in Amsterdam Oost mogelijk?

Uit vragen van de fractie van de PvdA Amsterdam Oost blijkt dat niet alle bewoners van 65 jaar en ouder of bewoners met een beperking een parkeerkraskaart kunnen aanvragen. In de buurt rondom het Oostelijk Havengebied blijken bewoners geen kraskaart te kunnen kopen. De PvdA Amsterdam Oost vindt dit vreemd en vraagt zich af hoe dat kan. Volgens de PvdA Amsterdam Oost is het beleid van het stadsdeel dat we willen voorkomen dat ouderen en mensen met een beperking in een isolement raken. Goedkoper parkeren is één van de middelen om dit te bereiken. “Dan is het toch raar dat in één buurt een kraskaart niet kan worden aangevraagd”, stelt de PvdA Amsterdam Oost.

De PvdA Amsterdam Oost wil van het Dagelijks Bestuur weten hoe dit precies zit en wil weten wat het Dagelijks Bestuur gaat doen om deze situatie op te lossen. Schriftelijke vragen moeten door het Dagelijks Bestuur binnen 4 weken worden beantwoord.