15 december 2009

Diervriendelijke Kinderboerderijen

Maandag 14 december heeft de stadsdeelraad van Oost-Watergraafsmeer de visie op kinderboerderijen vast gesteld. Kinderboerderijen moeten gaan voldoen aan het keurmerk Dierenwelzijn. Dieren moeten in een natuurlijke omgeving leven die natuurlijk gedrag van de dieren verzekert. Ook heeft de stadsdeelraad ingestemd met de plannen voor kinderboerderij De Werf en De Dapperhoeve.

Visie Kinderboerderijen
In de visie Kinderboerderijen van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer is vastgelegd dat kinderboerderijen moeten gaan voldoen aan het keurmerk Dierenwelzijn. Dieren moeten in hun natuurlijke omgeving kunnen leven. Ook verwacht het stadsdeel een vakbekwame beheerder voor de kinderboerderij. Kinderboerderijen moeten gratis toegankelijk blijven en een educatief programma hebben voor scholen uit de buurt.

Dapperhoeve
De Dapperhoeve in de 2e van Swindenstraat gaat eind 2010 sluiten. Het stadsdeel gaat een locatieonderzoek uitvoeren in het Oosterpark. Onderzocht gaat worden of en waar een kinderboerderij past in het Oosterpark.

Natuurspeeltuin
Op de plek van de huidige Dapperhoeve in de 2de van Swindenstraat komt een natuurspeeltuin. Zo blijft deze plek voor kinderen uit de buurt.

De Werf
In overleg met De Werf wordt bekeken of nieuwbouw van de kinderboerderij gekoppeld kan worden aan de nieuwbouw van het Wellant College. Kinderboerderij de Werf moet binnen een jaar het predicaat “goed voor elkaar” hebben, waardoor het welzijn van de dieren is verzekerd.