9 december 2009

PvdA Nieuw-West stelt verkiezingsprogramma en kandidatenlijst vast

Tijdens een bloedstollende ledenvergadering werd niet de nummer 1 van de voordracht, Ahmed Marcouch, maar de nummer 2 Achmed Baâdoud tot lijsttrekker gekozen. Daar waren 3 stemrondes voor nodig. De eerste stemronde was in het voordeel van Marcouch. Hij kreeg 88 stemmen, Baâdoud 79 en Marjo Teuling 9. Met deze uitslag kwam Marcouch één stem te kort om direct te worden gekozen. In de tweede ronde ging het om de twee koplopers. Ongeloof en verbijstering over de uitslag: beiden hadden 88 stemmen gekregen en er was 1 blanco stem. Volgens de reglementen van de partij moest vervolgens door loting bepaald worden wie de winnaar werd. Maar dat vonden de meeste leden niets. Het bestuur stelde na een schorsing vervolgens voor een stemming te houden of er geloot moest worden of dat er een derde stemming diende te komen. Een overgrote meerderheid van de leden kozen voor een derde stemronde. In die stemronde kreeg Achmed Baâdoud 90 stemmen en Marcouch 83, zodat Baâdoud lijsttrekker werd voor Nieuw-West. Vervolgens trok Marcouch zich geheel terug voor de lijst van Nieuw-West.

De leden brachten ook nog andere wijzingen in de kandidatenlijst vergeleken met de voordracht vast. Zo kwamen Mustapha Daher en Edward Vos hoger op de lijst en werd Michèle Zijlstra van de alfabetische lijst op plek 15 op de lijst. De volledige lijst ziet er als volgt uit:
1. Achmed Baâdoud
2. Erwin Spijker
3. Jitske Brommet
4. Hüseyin Kilinc
5. Edith Brouwer
6. Michel Brugman
7. Sureyya Gök
8. Houssain Sahmi
9. Tanja Kronenberg
10. Mustapha Daher
11. Edward Vos
12. Maarten van Maurik
13. Marianne van den Hoek
14. Nana Nti
15. Michèle Zijlstra
16. Zati Yurdakul
17. Youssef Yaghdi
18. Yurda Gul Yilmas
19. Anass Chrifou
20. Ali Kücüközel
21. Mohamed Bakkali
22. Suzanne Jekel
23. Imad el Ouarti
24. Bram de Vries
25. Achmed Bouchallikht

Donderdag 3 december stelde de ledenvergadering een prachtig verkiezingsprogramma vast na een boeiende discussie over de amendementen. De titel van het programma is Voor nieuwe solidariteit.

Het gebeurt in Rood Nieuw-West: de afdeling heeft met de drie stemrondes partijhistorie geschreven….