30 november 2009

Presentatie Joan Griffith

Beste partijgenoten,

Stel je eens voor dat in deze tijd van financiële crises er geen partij was die daadwerkelijk voor de belangen van de getroffenen opkwam. Onze kinderen een sombere toekomst zonder enig perspectief tegemoet gaan? Een toekomst zonder diploma en zonder werk.

De Partij van de Arbeid komt op voor de gewone burger en zijn gezin die het niet altijd breed heeft. De Partij van de Arbeid is de enige partij die ongeacht kleur, religie en sociale klasse nastreeft dat iedere kind gelijke kansen krijgt om zijn leven goed te beginnen. Kortom, het behalen van een school diploma is van essentieel belang.

Ik ben zelf ook van bescheiden afkomst; mijn vader was heel goed met zijn handen (monteur) en mijn moeder huishoudelijke hulp. Zij hebben mij aangespoord om altijd hard te werken op school en het hoogst mogelijke te bereiken. Door deze opvoeding ben ik opgeklommen op de maatschappelijke ladder. Wat ik ook meegekregen heb van mijn ouders is dat verschillen in ras, geloof en kleur geen belemmering mogen zijn om respectvol met je medemens om te gaan. De partij is de afgelopen jaren goed bezig geweest om kinderen alles uit zichzelf te laten halen wat er in zit onder meer door de voorschool en de brede school.

Hard werken en doorzettingsvermogen hebben ertoe geleid dat ik mijn universitaire studie in de Engelse taal en letterkunde/cultuur heb voltooid. Daarnaast heb ik mij al in de negentiger jaren als vrijwilliger ingezet als huiswerkbegeleider in buurthuizen in Amsterdam Zuidoost. Als raadslid zal ik ernaar streven dat ieder kind op welk niveau dan ook een diploma behaald aan het eind van zijn schoolloopbaan. Ik zal daarbij veel hebben aan mijn eigen ervaring. Het gedachtegoed van de PvdA sluit daarbij naadloos aan.

Joan Griffith