19 november 2009

Muriel Dalgliesh kandidaat-lijsttrekker Amsterdam ZO

Fractievoorzitter Muriel Dalgliesh is voorgedragen als PvdA-lijsttrekker bij de komende stadsdeelraadsverkiezingen. Zij is daarmee na Hannah Belliot en Elvira Sweet de derde vrouw op rij die kans maakt op het voorzitterschap van de Stadsdeelraad. De kandidaatstellingscommissie onderbouwt de keuze voor haar als volgt:

"In de stadsdeelraad heeft Muriel, eerst als woordvoerder Financiën en vervolgens als fractievoorzitter, laten zien verantwoordelijkheid te kunnen en te durven nemen. Zij kan richting geven aan de rol van de PvdA als partij die naar praktische oplossingen zoekt.

Tegelijkertijd kan zij een gezicht geven aan de opdracht van de PvdA Zuidoost om mensen te bereiken en te betrekken bij het aanpakken van achterstand en sociale uitsluiting. In haar werk voor de vakbeweging, als plaatsvervangend lid van de Sociaal Economische Raad (SER), tevens lid van commissies van de SER en de Stichting van de Arbeid, heeft Muriel ervaring en contacten opgedaan om het belang van Zuidoost naar buiten toe goed te kunnen vertegenwoordigen."

Vertrouwde namen als Elvira Sweet, Els Verdonk en Harry Verzijl ontbreken op de lijst. Alleen Jude Kehla heeft zich van de stadsdeelbestuurders verkiesbaar gesteld.

De kandidaatstellingscommissie acht de diversiteit in deskundigheid en affiniteit met de verschillende beleidsterreinen goed gewaarborgd. Alle kandidaten op de lijst voldoen aan het profiel om een goede volksvertegenwoordiger te kunnen zijn, waarbij ook de diversiteit aanwezig is tussen kandidaten die het raadswerk trekt en diegenen die sterk in het veld aanwezig willen zijn

Samenvatting PvdA kandidatenlijst voor de stadsdeelverkiezingen van 3 maart 2010

1. Muriel Dalgliesh.
In de stadsdeelraad heeft Muriel, eerst als woordvoerder Financiën en vervolgens als fractievoorzitter, laten zien verantwoordelijkheid te kunnen en te durven nemen. Zij kan richting geven aan de rol van de PvdA als partij die naar praktische oplossingen zoekt. Tegelijkertijd kan zij een gezicht geven aan de opdracht van de PvdA Zuidoost om mensen te bereiken en te betrekken bij het aanpakken van achterstand en sociale uitsluiting.
In haar werk voor de vakbeweging, als plaatsvervangend lid van de Sociaal Economische Raad (SER), tevens lid van commissies van de SER en de Stichting van de Arbeid, heeft Muriel ervaring en contacten opgedaan om het belang van Zuidoost naar buiten toe goed te kunnen vertegenwoordigen.

2. Michiel Idsinga.
Als ervaren raadslid is Michiel voor veel mensen in de zorg, ouderen en mensen met beperkingen een vertrouwd gezicht. Met zijn inzet in Zuidoost en ook elders in de stad, luistert hij naar de zorgen en wensen van mensen, en zet hij zich in voor een zorgvuldige uitvoering van de nieuwe wet op de Maatschappelijke Ondersteuning.

3. Maaike Arnhem.
Als nieuw raadslid heeft Maaike zich sterk ontwikkeld. Zij laat zien invulling te kunnen geven aan een herkenbaarheid onder de mensen in de wijk en hoe deze te verbinden met een effectieve rol in de fractie en de raad. De persoonlijke inzet en brede inzetbaarheid van Maaike in het politieke werk heeft een voorbeeldfunctie hoe de PvdA in Zuidoost er voor mensen moet zijn.

4. Henk Boldewijn.
Als nieuw raadslid heeft Henk een herkenbare positie in het stadsdeel verworven. Dankzij zijn positieve inzet en uitstraling weet hij in het politieke werk draagvlak te creëren. Als volksvertegenwoordiger legt hij verbindingen die voor mensen belangrijk zijn op het gebied van sport, onderwijs en de jeugd.

5. Ama Carr.
Als nieuw en jong raadslid heeft Ama haar weg weten te vinden in het politieke werk. Zij heeft geleerd haar ervaring in het vrijwilligerswerk en haar enthousiasme te verbinden met de rol van raadslid. Haar persoonlijke kwaliteiten heeft zij effectief weten te verbinden met de eisen die het raadswerk stelt.

6. Lorna Koenen-Wilson.
Een ervaren raadslid met een dienende rol, nu ook als vice-voorzitter van de fractie, met een helder inzicht in het politieke proces en welke valkuilen dit kent. Lorna speelt een herkenbare rol in Zuidoost, en elders in Nederland, in het een stem geven aan de belangen van huurders, en van mensen in ‘aandacht’ wijken.

7. Narish Parsan.
Als nieuw raadslid heeft Narish blijkt gegeven van een snel analytisch inzicht en een goed oog voor bestuurlijk-ambtelijke processen. Hij heeft zich het raadswerk snel en effectief eigen gemaakt. Hij kan in de raad en daarbuiten fractiemeningen goed verwoorden en op schrift stellen.

8. Mario Hupsel.
Een nieuwkomer op de lijst. Mario is al vele jaren actief in de afdeling, nu ook als vice-voorzitter. Hij is een herkenbare vertegenwoordiger die met een directe benadering mensen kan bereiken voor wie politiek vaak ver van hen af staat. In zijn werk voor de vakbeweging laat Mario zien de verbinding te kunnen maken van wat mensen willen, waar zijzelf verantwoordelijkheid voor moeten nemen en wat bestuurlijk haalbaar is.

9. Jude Kehla-Wirnkar.
Is nu bestuurder van het stadsdeel. Jude staat als enige zittende bestuurder, wel op de advieslijst. Als bestuurder heeft hij resultaten geboekt op belangrijke sociale beleidsterreinen, bijvoorbeeld met Kansrijk Zuidoost. Jude stelt zich nu voor 2010 wel kandidaat als volksvertegenwoordiger met de ambitie dat zijn bestuurlijk werk nog niet af is.

10. Billie Kwayie.
Een jonge nieuwkomer in de politiek. Billie presenteert zich enthousiast en overtuigend. Zij is van jongs af aan maatschappelijk actief, en laat hierin zien de nodige kwaliteit in woord en geschrift te hebben.

11. Mala Eckhardt-Angna.

12. Toon Geenen.

13. Ana Alcantara.

14. Augustina Osei.

15. Iwan Kempenaar.

16. Inder Mataw.

17. Jean Paul Veenhuizen.

18. Mildred Clappers-Gooddett.

19. Gerrit Roesink.

20. Egbert Doest.

21. Joan Griffith.

22. Frans Ligtvoet.

23. Stanley Lo-A-Njoe.

24. Marcel La Rose.