18 november 2009

Wethouder Ossel proeft sfeer in West

Twee weken lang woont wethouder Freek Ossel in een wisselwoning in Geuzenveld-Slotermeer. Hij wil de buurt beter leren kennen en de ervaringen die hij opdoet gebruiken in zijn dagelijkse werk als wethouder.

De Telegraaf van vandaag volgde Freek Ossel tijdens verschillende werkbezoeken die hij aflegt. Op zijn eerste avond ging hij op werkbezoek bij de sportschool van Ali Basbug op de Haspelstraat. Het was wel even zoeken. ‘Dit is gewoon een baan erbij. Maar ik krijg er wel extra energie van.’En alsof het een schoolreisje betreft: ‘Ik heb zojuist nog even gegeten bij een Turks restaurant op de De Vlugtlaan.’

Maar Ossel komt voor de problemen in de buurt. ‘Inbraken zijn aan de orde van de dag. Om de hoek van mijn straat staat het afval in de trappenhuizen.’ In deze twee weken wil de wethouder zich ter plekke laten informeren over de kwaliteit van het onderwijs in Amsterdam West, over de woningvoorraad en de hoge werkloosheid in de wijken. ‘Ik kan niet alles leren in die twee weken’, verontschuldigt hij zich. Morgen gaat hij op bezoek bij mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn. ‘Nog geen idee hoe ik dat ga aanpakken. Het zal wel even moeilijk zijn als je elkaar niet verstaat,’ aldus de wethouder in de Telegraaf.

Freek Ossel woont deze twee weken in een leegstaande wisselwoning die per 1 januari weer in gebruik wordt genomen door huurders die vanwege sloop of renovatie tijdelijk ergens anders moeten wonen. Vrijwel alle overleggen die voor de komende weken gepland stonden vinden in de woning plaats. ’s Avonds ontvangt de wethouder buurtbewoners om te praten over de buurt. Aanstaande vrijdagavond vanaf 20:00 uur vindt er een afsluitende bijeenkomst plaats in Bar Content op de Slotermeerlaan 75-77. U bent van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Voor meer informatie klik hier.