3 november 2009

‘MKB is de kurk waar Amsterdam op drijft’

‘Ik wist dat het midden- en kleinbedrijf een belangrijke plaats innam in de stad. Toen ik vier jaar geleden wethouder van Economische Zaken werd, was me dat al wel duidelijk. Maar nu realiseer ik me dat ik niet wist dat hun rol zo groot was. Ik denk dat ze voor negentig procent de economische gang van zaken bepalen. Ondanks het feit dat zij ook keihard getroffen worden door de recessie en de rekening betalen voor de crisis slepen ze ons er doorheen. Hulde daarvoor.

Ik ben dan ook blij dat we deze keiharde werkers en ambassadeurs van de stad deze week in het zonnetje mogen zetten door een speciale prijs uit te reiken aan de beste ondernemer van de stad. Morgen heeft de gemeente Amsterdam de eer voor de tweede keer de award te overhandigen aan de winnaar tijdens het Zakenfestival Groot-Amsterdam.

De Amsterdamse Ondernemersprijs is een belangrijk en breed gedragen initiatief om onze waardering uit te spreken over de ondernemers in onze regio die de drijvende kracht van de economie vormen. Hun gedrevenheid, passie en doorzettingsvermogen is een bron van inspiratie voor anderen. Vooral onze mkb-ondernemers zorgen voor werkgelegenheid en zijn onmisbaar voor de regio. Wij willen hen op alle manieren steunen zoals met een bijdrage van de gemeente wanneer zij investeren in veiligheidsmaatregelen en beschikbaar stellen van microkredieten. Ik wil me sterk maken om de omstandigheden voor hen nog beter te maken zodat ze zich nog beter kunnen concentreren op hun core business en niet hoeven bezig te houden met allerhande tijdrovende regeltjes…

Met deze prijs wil ik als wethouder Economische Zaken van deze prachtige stad ondernemers graag in de spotlights plaatsen en aanmoedigen om vooral hun ondernemerschap te blijven koesteren. Ook in deze moeilijke tijd.

Door de voortdurende inspanningen van ondernemers is het hen gelukt om de succesvolle Amsterdamse regio blijvend op de kaart te zetten met hun innovatieve en creatieve ideeën. Deze hardwerkende mensen zijn fantastische ambassadeurs voor ondernemend Amsterdam. Daarom ben ik er trots dat de gemeente de award uitreikt aan diegene die zich het meest heeft onderscheiden.’

Lodewijk Asscher,Wethouder Economische Zaken Amsterdam en jurylid Ondernemersprijs

Dit bericht verscheen op 3 november in de Telegraaf