Nieuw-West - Slotervaart

Didier Rwema

Didier Rwema

Over Didier Rwema

Ik kwam ’s avonds laat thuis aan na een borrel van mijn studie. Ik zag een gemiste oproep op mijn telefoon, het was Denise Klomp, voorzitter van de PvdA Amsterdam Nieuw-West. Toen ik in de ochtend terug belde vroeg Denise mij of ik nog interesse had om in stadsdeelcommissie van Amsterdam Nieuw-West zitting te nemen. Ik kon mijn oren niet geloven. Het moest wel een grap zijn. Maar ja, zoals aan deze tekst te lezen valt, bleek het dus toch te kloppen.

Tijdens onze campagne in 2018 was het ons gelukt om drie zetels te krijgen in Nieuw-West, maar jammer genoeg net geen zetel voor Slotervaart, de wijk waar ik als tweede op de lijst stond. Door afmeldingen en interne verschuivingen in de stadsdeelcommissie heeft de PvdA nu, ruim anderhalf jaar na de verkiezingen een zetel vanuit Slotervaart weten te krijgen. Ik zag het totaal niet aankomen.

In dat anderhalve jaar sinds de stadsdeelcommissie bestaat, heb ik een stage bij het ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen doen, mijn rijbewijs behaald, en drie bestuursfuncties mogen vervullen in Amsterdamse verenigingen. Ik heb mijn buurt zien ontwikkelen en er veel mooie momenten mogen beleven. Ondanks dat deze mogelijkheid om zitting te nemen in de stadsdeelcommissie namens Slotervaart compleet onverwachts komt, ben ik er dankbaar voor en ben ik voor mijn gevoel, veel beter voorbereid dan ik anderhalf jaar geleden was. Ik kijk er erg naar uit om meer voor mijn buurt te kunnen betekenen en hopelijk verbinding te kunnen brengen in ontwrichtende tijden.

 

Didier Rwema