16 september 2021

Weesp Driemond onderafdeling PvdA Amsterdam

Sinds 10 september 2021 is de PvdA Amsterdam gegroeid: de onderafdeling Weesp Driemond heeft zich aangesloten. Daardoor hebben wij er opeens 62 leden bij!

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 zullen Amsterdam en Weesp bestuurlijk fuseren. Driemond maakt zich los van Gaasperdam en sluit zich aan bij Weesp. Daarna kent de gemeente Amsterdam een “Stadsgebied Weesp Driemond”. Het stadsgebied krijgt een eigen bestuurscommissie van 11 leden en kiest uit haar midden drie dagelijks bestuurders. Naast het stadsgebied kent Amsterdam 7 stadsdelen.

In aanloop naar de fusie van volgend jaar, is Weesp Driemond nu een onderafdeling van de PvdA Amsterdam geworden. Dit zorgt er voor dat Weespers en Driemonders kunnen meepraten en -stemmen over het verkiezingsprogramma van de PvdA Amsterdam. Daarnaast kunnen zij zich kandidaat stellen voor de gemeenteraad van Amsterdam. Weespers en Driemonders mogen op 16 maart 2022 ook 2 stemmen uitbrengen: 1 voor gemeenteraad en 1 voor de bestuurscommissie.

Van harte welkom Weesp Driemond!