Opinie

Amsterdam, augustus 2017

Opinieartikel van Toon Geenen, waarin hij zijn visie op de stand van de Partij van de Arbeid schetst.

lees verder

line2

 

Amsterdam, augustus 2017

Een column van PvdA’er Chris Laarman naar aanleiding van zijn bezoek aan voormalige concentratiekampen in Duitsland.

Lees verder

line2

fransman_jurriaanAmsterdam, mei 2017

Bijdrage van PvdA’er Jurriaan Fransman: zijn aanzet voor een evaluatie van de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017.

Lees verder

line2

refugees welcome

Amsterdam, 29 februari 2016

Recent werd onder leiding van partijgenoot Nisan Sarican, op initiatief van de PvdA Zuid, in samenwerking met Humanity in Action, een goed bezochte debatavond gehouden onder de titel: Ingrijpen in Syrië? De inleiders waren Uğur Űmit Űngör, onderzoeker bij de Universiteit van Utrecht en Michiel Servaes, PvdA woordvoerder Buitenlandse Zaken in de Tweede Kamerfractie. Een informatieve avond op hoog niveau met een gemotiveerde zaal. Veel sombere geluiden en een sprankje hoop.

Lees verder

line2

refugees welcome

 

Amsterdam, 2 november  2015 | Ester Fabriek

Zondagavond ging ik met PvdA-leden Stefanie en Amel een avondje helpen bij Refugees Welcome. Deze groep jonge helden staat elke avond met heel veel energie op Centraal Station vluchtelingen op te vangen die koud en bang aankomen na een lange reis. In het nieuwe deel achter het Centraal Station hebben zij een zithoekje helemaal eigen gemaakt. Op bankjes liggen kleedjes en er is koffie, thee en warm eten. Ook hebben zij truien, jassen en sjaals klaar gelegd. 

Lees verder

line2

 

Amsterdam, 23 september 2015 | Tom Leenders

Amsterdam in het rood

De groeiende stroom van buitenlands kapitaal op zoek naar goede rendementen in de Amsterdamse woningmarkt stuwt de prijzen op, met alle gevolgen van dien. Die gevolgen storen Tom Leenders en vragen om actie, zo schrijft hij in dit opiniestuk voor PvdAAmsterdam.nl.

Lees verder

line2

 

Amsterdam, 10 september 2015  | Stephano Stoffel

Basisinkomen, van idee naar experiment

 

Menigeen in de samenleving zal langzamerhand wel gehoord hebben over het basisinkomen. Maar de vraag is: “Wat is een basisinkomen?” In Pakhuis De Zwijger werd op 3 september 2015 over gesproken. Amsterdammer en PvdA’er Stephano Stoffel was er bij en schreef dit verslag voor www.PvdAAmsterdam.nl.

Lees verder

line2

 

Amsterdam, 19 juli 2015 | Joop Lahaise

Hoe fout is Jeroen?

2015-07-16 12:50:46 DEN HAAG - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financien en Premier Mark Rutte lopen van het Ministerie van Algemene Zaken naar de Tweede Kamer voor een debat over Griekenland. De Kamerleden bespreken het akkoord dat de eurolandenden zijn overeengekomen met de Grieken. ANP BART MAATPvdA-lid Joop Lahaise analyseert het optreden van Jeroen Dijsselbloem in het debat overheen akkoord met Griekenland. “In zijn toelichting herken ik niets van de arrogantie die hem nu wordt verweten, zonder te durven stellen dat Dijsselbloem’s aanpak van de crisis de juiste is.”

Lees verder

line2

 

Amsterdam, 12 mei 2015 | Ernstjan van Doorn

Grexit: Een financieel Game of Thrones?

De rol van de ECB en IMF in de huidige situatie van Griekenland doet sterk doet denken aan een “Game of Thrones” van Europese en internationale financiële instellingen, betoogt PvdA-lid Ernstjan van Doorn.

Lees verder

line2

Amsterdam, 26 april 2015 | Ernstjan van Doorn

De spagaat van Bussemaker

BussemakerGaat het bij de prestatieafspraken nog wel om de kwaliteit in de collegezaal? Ernstjan van Doorn ziet een spagaat bij OCW tussen meetbare resultaten en echt kijken waar het in het onderwijs om gaat. “Laat de minister vooral uitspreken dat ze studenten en medewerkers ziet als mensen.”

Lees verder

line2

Amsterdam, 19 april 2015

Oneens met steunbetuiging PvdA-motie

UvAMaagdenhuisDe Amsterdamse PvdA-leden hebben zich in een motie solidair verklaard met de studenten en docenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) die opkomen voor democratie en ageren tegen rendementsdenken. Emeritus hoogleraren Harm Pinkster en Walter Hoogland zijn het oneens en reageren in een brief op de aangenomen motie.

Lees verder

line2

Amsterdam, 31 maart 2015 | Bob Kassenaar, lid PvdA Amsterdam

Redenen om een nieuwe koers te bepalen

3280016617_b51ae4fda7_z-640x300Het kapitalisme is doorgeslagen. De rijkste mensen worden rijker, de mensen aan de onderkant weten niet hoe ze de eindjes aan elkaar kunnen knopen.

Lees verder