WTFlex?!

23 november 2017

Afgelopen vrijdag tekende ik het manifest van Young & United voor méér zekerheid en waardering voor jongeren. Veel jongeren hebben nul-uren contracten, werken op oproep basis of krijgen te horen dat er voor hun 10 anderen zijn, dus dat ze maar niet denken dat ze al te veel zekerheid hebben. Deze flexibilisering zorgt ervoor dat jongere Amsterdammers geen zekerheid krijgen in het opbouwen van hun leven en daar pas ik voor.

Uit onderzoek van FNV Young & United blijkt dat bijna de helft van alle werkenden jonger dan 35 jaar een tijdelijk of anderszins onzeker contract heeft. Daarnaast leidt flexibilisering ook nog eens tot een toename van het aantal burn-outs.

Ik vind de doorgeslagen flexibilisering niet passen bij goed werkgeverschap. Medewerkers moeten niet worden behandeld als snel inwisselbare productiemiddelen. Daar mag je als werkgever vertrouwen in hebben en geven. Daarom zet de PvdA Amsterdam zich al jaren in voor meer vast werk en minder flexwerkers bij de gemeente Amsterdam. Zo diende we eerder een motie in samen met GroenLinks en de SP waardoor het aantal werknemers met een flexibel contract bij de gemeente wordt teruggedrongen naar 10%.

Het is belangrijk dat ook bedrijven betere contracten aan jongeren gaan bieden. Teken daarom ook de petitie voor een betere toekomst en meer waardering voor Amsterdamse jongeren!
https://www.youngandunited.nl/petitie/