Door Sofyan Mbarki op 10 november 2014

Vragen PvdA over afpersingschandaal IJburg College

IJburg CollegeRaadsleden Marjolein Moorman en Sofyan Mbarki hebben schriftelijke vragen gesteld over het afpersen van leerlingen op het IJburg College. Hierin vragen zij het college onder andere of zij op de hoogte was van de veiligheidssituatie op het IJburg College en hoe zij de rol van de schooldirectie beoordeelt. Omdat er in recente tijd vaker berichten over onveilige situaties op scholen naar buiten kwamen, zoals op het Huygens College en het Mundus College, vragen Moorman en Mbarki tevens om een onderzoek van het college naar de veiligheidssituatie op scholen in de stad.

De vragen zijn gesteld naar aanleiding van artikelen die afgelopen zaterdag en maandag door het Parool zijn gepubliceerd, waar sprake is van een aantal leerlingen van het IJburg College dat jarenlang medeleerlingen bedreigde, mishandelde en afperste. Waar zaterdag de schooldirectie nog ontkende op de hoogte te zijn van deze situatie, bleek vandaag dat dat toch wel zo was. Lees de artikelen uit het Parool hier en hier.

Sofyan Mbarki

Sofyan Mbarki

Sofyan Mbarki is wethouder van de gemeente Amsterdam namens de PvdA. Zijn portefeuilles zijn Economische Zaken, Sport, MBO, Jongerenwerk en Aanpak Binnenstad.

Meer over Sofyan Mbarki