Versterking afdelingsbestuur gezocht

Door Herman Wiersema op 8 november 2017

Het afdelingsbestuur zoekt versterking voor de periode tot november 2018. Afgelopen oktober heeft Amel Namane het bestuur verlaten en begin 2018 verhuist Ahmed Ali naar Utrecht. Heb jij zin en tijd om tot en met november 2018 deel uit te maken van het bestuur van PvdA Amsterdam? Lees dit dan goed.

Kijk eerst eens naar de profielschets voor dit hele bestuur, dat in de zomer van 2016 werd opgesteld. Vanwege de samenstelling van de resterende bestuursleden en de opgave voor de komende tijd, zoeken we vooral naar mensen die:

–tijd en energie hebben om op een rijdende trein te stappen met enthousiasme en optimisme;

– zicht hebben op hoe het werkt in een vereniging en in de politiek;

– de komende maanden samen met alle vrijwilligers hard aan de slag willen voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018;

– ná de verkiezingen mee willen denken hoe we de toekomst van de vereniging PvdA Amsterdam zo veel mogelijk versterken.

Precieze portefeuilles worden na de komst van het nieuwe bestuurslid of de nieuwe bestuursleden in het bestuur besproken.

Stuur even je CV (LinkedIn-profiel mag ook) en een mailtje met je motivatie naar  mdubbergen@hotmail.com. Graag uiterlijk zondag 19 november! Voorzitter Herman en bestuursleden Bas en Marion reageren dan snel, nodigen je vast uit voor een gesprek en doen daarna een voordracht aan het hele bestuur. In december zetten we de versterking van het bestuur op de agenda van een algemene ledenvergadering.

 

De kleine lettertjes

Normaal gesproken wordt een compleet bestuur van PvdA Amsterdam verkozen voor twee jaar, en is er een commissie die een voordracht doet. Zoals vorig jaar november op de ALV dus. Omdat dit om een tijdelijke wisseling gaat, heeft het bestuur deze werkwijze bedacht.

Word je na jouw ‘sollicitatie’ niet voorgedragen door het bestuur? Dan zijn er sowieso megaveel andere klussen waarmee je je kan inzetten voor de PvdA en onze campagne. Ieders hulp kunnen we gebruiken!

Wil je dan toch liever als bestuurslid aan de slag? Dan kun je je natuurlijk in de ALV als tegenkandidaat opwerpen. De leden gaan dan stemmen, zoals dat bij een vereniging werkt.

Herman Wiersema

Herman Wiersema

Herman Wiersema (geboren in 1978 in Bedum) werkt bij een gemeente in de provincie Utrecht. Sinds 2011 was hij voorzitter van PvdA Amsterdam West, in november 2014 voorzitter van PvdA Amsterdam. Hij is bevlogen over de PvdA-vereniging en haar leden, en wil graag bijdragen aan een sterke politieke beweging in Amsterdam, waarin de sociaal-democratische waarden

Meer over Herman Wiersema