Thuis in Amsterdam – Dit is ons verkiezingsprogramma

Door Marjolein Moorman op 22 november 2017

We presenteren vol trots ons verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen: Thuis in Amsterdam. Want ‘Allemachtig wat houden wij Amsterdammers van onze stad’, zoals Job Cohen in het filmpje zegt.

Lijsttrekker PvdA Amsterdam Marjolein Moorman: ‘De liefde die wij voelen voor de stad geven we vorm met dit programma. Ik wil dat iedereen thuis kan zijn in Amsterdam. Dat begint met wonen. Daarom wil de PvdA de komende jaren heel veel huizen bijbouwen. We beschermen betaalbare huurwoningen en isoleren alle corporatiewoningen. Zo zorgen we dat je ook fijn in Amsterdam kunt wonen als je niet de allerdikste portemonnee hebt.’

Thuis zijn in de stad, betekent ook je thuis voelen. In een bruisende stad waar mensen elkaar ontmoeten en iedereen gelijke kansen krijgt. Dit programma zet daarom vol in op onderwijs en werk. We investeren juist in de scholen op de lastigste plekken en creëren 10.000 banen voor mensen in de bijstand. Discriminatie en uitsluiting zullen we nooit accepteren in Amsterdam.

En we grijpen in als de markt faalt. We stoppen met vakantieverhuur, treden op tegen investeerders en speculanten die de huizenprijzen opdrijven. De PvdA kiest voor het belang van alle Amsterdammers.

Je kan het programma op drie manieren lezen. De eerste is online: klik op de afbeelding hieronder en je krijgt het programma op het volledige scherm. Je kan het ook downloaden in lage resolutie of in een tekstversie (zonder foto’s en opmaak). Een versie voor de mobiel komt spoedig online.

Klik op het plaatje hieronder om het verkiezingsprogramma online te lezen.

Wil je het downloaden?
Klik hier voor lage resolutie (6MB) versie. Wacht tot de blauwe balk bovenin geladen is, en klik dan op het tweede icoontje aan de rechterkant (downloaden).
Klik hier voor een tekstversie zonder opmaak en fotografie.

Hartelijke groet,
Marjolein Moorman, lijsttrekker
Herman Wiersema, voorzitter

 

Marjolein Moorman

Marjolein Moorman

Marjolein Moorman is onze wethouder Onderwijs, Armoede, Schuldhulpverlening en Jeugdzorg en was de lijsttrekker van de PvdA Amsterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De strijd voor gelijke kansen staat centraal in alles wat zij doet. Wil jij alles over haar weten? Bezoek dan haar website www.marjoleinmoorman.nl Marjolein haar verhaal voor Amsterdam   Marjolein haar

Meer over Marjolein Moorman

Waar ben je naar op zoek?