Door Marjolein Moorman op 8 maart 2017

‘Verhuurders vermommen zich op Airbnb als B&B’

‘Op Airbnb worden ineens heel veel kamers te huur aangeboden. Wie verder klikt, ziet dat het feitelijk om volledige woningen gaat. Zo ontwijken ze de regels.’ zei Marjolein Moorman tijdens commissie vergadering Wonen en Bouwen.
 
Ze verhuurders kunnen hun kamers dan onbeperkt aanbieden, want voor B&B geldt geen maximale verhuurtermijn van 60 dagen per jaar.
 
Wethouder Laurens Ivens onderzoekt of deze verschuiving inderdaad plaatsvindt. “Dit is een van de mogelijke sluiproutes.”
 
Sinds maandag verwijdert Airbnb illegaal aanbod van zijn site. Dit betekent dat advertenties van woningen die langer dan zestig dagen per jaar in vakantieverhuur staan, verdwijnen. Dit volgt uit de nieuwe afspraken die de gemeente heeft gemaakt met Airbnb.
Meer lezen? Hier in Parool kan je het hele artikel teruglezen: ‘Verhuurders vermommen zich op Airbnb als B&B
Marjolein Moorman

Marjolein Moorman

Marjolein Moorman is onze wethouder Onderwijs, Armoede, Schuldhulpverlening en Jeugdzorg en was de lijsttrekker van de PvdA Amsterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De strijd voor gelijke kansen staat centraal in alles wat zij doet. Wil jij alles over haar weten? Bezoek dan haar website www.marjoleinmoorman.nl Marjolein haar verhaal voor Amsterdam   Marjolein haar

Meer over Marjolein Moorman