Vacature Woordvoerder/Communicatieadviseur

30 januari 2023

Woordvoerder/Communicatieadviseur

Aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling

De PvdA strijdt als grootste partij in de Amsterdamse gemeenteraad voor een gemengde stad en voor gelijke kansen voor iedereen. Wij zijn op zoek naar een woordvoerder /communicatieadviseur op het fractiebureau van de PvdA Amsterdam die ons helpt het verhaal van de PvdA te vertellen. Je zal verantwoordelijk zijn voor de communicatie over de politieke speerpunten en successen van onze fractie. Daarmee vergroot je de zichtbaarheid van de fractie en draag je zorg voor een imago dat aansluit bij de strategische doelen die door de fractie zijn gesteld. Hiervoor maak je gebruik van eigen (online) communicatiemiddelen en sta je in contact met lokale en landelijke media.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een collega met een sterke affiniteit met het sociaaldemocratische gedachtegoed en hart voor onze stad. Je vindt het leuk om je bezig te houden met de Amsterdamse actualiteit en je toont daarin initiatief. Je hebt (enige) ervaring met journalistiek, woordvoering of andere communicatiewerkzaamheden. Daarnaast krijg je energie van een dynamische werkomgeving waarin geen dag hetzelfde is.

Wat breng je verder mee?
• Je beschikt over sterke communicatieve en creatieve vaardigheden;
• Je hebt een goed politiek gevoel en je kan werken onder druk;
• Je bent goed op de hoogte van wat er speelt in Amsterdam;
• Je hebt inzicht in bestuurlijke verhoudingen en processen.

Twijfel je of je precies aan het profiel voldoet maar denk je wel dat je geschikt bent voor deze functie? Voel je dan vooral vrij te solliciteren.

Wat bieden wij?
Als woordvoerder/communicatieadviseur kom je te werken op het Stadhuis in een inspirerend en divers team. De functie kan naar gelang de beschikbaarheid van de kandidaat zowel parttime als fulltime worden ingevuld. Inschaling conform de salaristabel van de CAO gemeente Amsterdam, afhankelijk van kennis en ervaring. Je kan bovendien rekenen op een eindejaarsuitkering, telefoonvergoeding en een pensioenregeling. Kom jij graag het fractiebureau van de PvdA Amsterdam versterken? Solliciteren kan tot en met donderdag 16 februari door het sturen van je motivatiebrief en CV naar Karim Abbara ([email protected]). We streven ernaar de eerste gesprekken in de week van 20 februari te houden. Als je graag meer informatie wil over de functie of de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Karim Abbara, hoofd fractiebureau, [email protected].