1 juni 2005

Stem vóór. Nog één keer alle argumenten op een rijtje

Stemwijzer.
De handigste manier om te bepalen of je vóór of tegen moet stemmen, is de stemwijzer te doen. Door middel van vragen kun je je een oordeel vormen.
www.stemwijzer.nl

Hoe denkt de PvdA erover?
PvdA vindt dat de Grondwet een progressieve voorstem verdient. De partij deelt de terechte zorgen van veel mensen over het huidige Europa, maar menen dat die problemen op tal van punten beter mét dan zonder de Grondwet kunnen worden oplost.

Ik beloof het u, ik zal het niet te vaak doen. 95 % van mijn tijd ben ik het oneens met Balkenende, maar nú even niet.’ zo zei Wouter Bos tijdens zijn vlammende betoog over de Europese Grondwet. (Lees verder)

Enkele prominente PvdA’ers

Lodewijk Asscher van de PvdA Amsterdam: Ik stem op 1 juni VOOR de Europese Grondwet. De Grondwet probeert – hoe onhandig ook – vorm te geven aan de Europese droom: een sociale markteconomie waarin het goede van de markt en het goede van collectieve en solidaire sociale voorzieningen gecombineerd worden. (lees verder)

Frans Timmermans, woordvoerder Europese zaken in de Tweede-Kamer heeft een dossier samengesteld met vragen en antwoorden over de grondwet. (klik hier voor het dossier)

Max van den Berg, fractievoorzitter PvdA in het Europarlement: Het Franse nee ondergraaft duidelijk de ja-stemmers die de afgelopen dagen in opmars waren. (lees meer)



Waar ben je naar op zoek?