17 augustus 2020

Stadsdeelbestuurder Jeroen van Berkel (50) plotseling overleden

Afgelopen maandag heeft ons aan het begin van de avond het zeer verdrietige nieuws bereikt dat Jeroen van Berkel, onze stadsdeelbestuurder in Amsterdam West, op 50-jarige leeftijd plotseling is overleden.

Het is met woorden niet te beschrijven hoe hard dit nieuws is ingeslagen en hoe groot het verdriet is dat ‘onze’ Jeroen zomaar uit ons midden is weggevallen. Met het overlijden van Jeroen verliezen wij een energieke en joviale bestuurder, een grote knuffelbeer die altijd midden tussen de mensen stond, een op en top sociaaldemocraat en een echte Amsterdammer. Een man met een hart van goud en een stevige mening, die hield van zijn stad en van ‘zijn’ stadsdeel West in het bijzonder. Daarvoor ging hij door het vuur.

Jeroen begon zijn politieke loopbaan in de Tweede Kamer, als beleidsmedewerker van Khadija Arib. Daarna was hij in de Stopera assistent van wethouders Rob Oudkerk en Ahmed Aboutaleb en sinds 2007 opnieuw in Den Haag als assistent van staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken, en van minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf 2014 was hij actief als stadsdeelbestuurder in Amsterdam West, waar hij zeer gewaardeerd werd om zijn energieke en mensgerichte manier van besturen. Jeroen kende iedereen, en iedereen kende Jeroen.

Ons verdriet om het verlies van Jeroen is heel groot. We zijn hem enorm dankbaar voor alles wat hij voor de Partij van de Arbeid, in de talloze verkiezingscampagnes, voor het stadsdeel West en voor de stad Amsterdam heeft betekend, en hij blijft altijd in ons hart. Wij wensen zijn partner en twee dochters heel veel sterkte toe met het verwerken van dit veel te grote verlies.

Bas Torenvliet
Voorzitter PvdA Amsterdam

Marjolein Moorman
Wethouder namens de PvdA Amsterdam

Sofyan Mbarki
Fractievoorzitter PvdA Amsterdam

Lees ook: Afscheid van Jeroen van Berkel