Door op 20 augustus 2012

PvdA steunt plannen Ikea

Ikea wil studentenwoningen bouwen in Nederland, en ook in Amsterdam. Dat komt goed uit, want zoals bekend heeft onze stad een schreeuwend gebrek aan goedkope woningen voor onder andere studenten. Ik sla graag de handen ineen met wie ook maar wil helpen dit probleem op te lossen. En Ikea kan hierin een mooie partner zijn. Ik heb daarom het stadsbestuur gevraagd in gesprek te gaan met de Zweedse meubelgigant.

Ikea bezit zelf vastgoed in Amsterdam, de gemeente Amsterdam heeft leegstaande kantoren en natuurlijk zijn er vastgoedbeleggers die door de crisis de waarde van hun panden moeten afwaarderen.

Eén plus één is twee: Ikea en Amsterdam moeten wat mij betreft gaan verkennen hoe zij de woningmarkt los kunnen trekken voor studenten.

Er is al veel enthousiasme voor de Kluskantoren die wij in Amsterdam mogelijk willen maken: langdurig leegstaande kantoorpanden die door prijsverlagingen en afwaarderingen binnen bereik van particulieren komen.

Ook hier zou Ikea een rol moeten kunnen spelen. Vanuit onze rol in de gemeenteraad maken wij via de wijziging van bestemmingsplannen en regeltjes dan mogelijk dat het allemaal kan en mag in onze stad.

Ik heb daarom aan het stadsbestuur gevraagd contact op te nemen met Ikea en de mogelijkheden te verkennen.

Michiel Mulder is gemeenteraadslid voor de PvdA.