Door Marjolein Moorman op 6 november 2014

PvdA stemt tegen begroting

RaadzaalDe fractie van de PvdA Amsterdam stemt vandaag tegen de begroting. Fractievoorzitter Marjolein Moorman herhaalde tijdens het laatste debat dat zij het document onduidelijk en onvolledig vindt.

In de begroting ontbreken veel doelen en vaak is het niet duidelijk waar het geld aan uitgegeven wordt. Ook zet de PvdA vraagtekens bij de haalbaarheid van de enorme bezuinigingsoperatie die het college wil gaat inzetten. In de eerste en tweede termijn hebben Moorman en financieel woordvoerder Carolien de Heer hier uitgebreid bij stil gestaan. Lees hier de bijdrage van Moorman terug, en hier het stuk van De Heer.

Ook na drie raadsdebatten blijft de fractie van de PvdA van mening dat de bestemming van grote sommen geld onduidelijk is en het college onvoldoende haakjes geeft om haar beleid op te controleren. Moorman: ‘De begroting is een blanco cheque, waarvan het college hoopt dat wij het voor hen willen tekenen. Dat is de gemeenteraad van Amsterdam onwaardig.’

Ze benadrukt dat het afwijzen geen precedent schept voor de begrotingen van de komende jaren. In 2016, 2017 en 2018 kijkt de fractie kritisch naar volledigheid en financiële degelijkheid. Als dat in orde is, zullen de tien raadsleden bij de stemming gewoon instemmen.

Marjolein Moorman

Marjolein Moorman

Fractievoorzitter Marjolein Moorman is Universitair Hoofddocent Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Marjolein heeft Communicatiewetenschappen gestudeerd en is gepromoveerd. Kijk ook eens op www.marjoleinmoorman.nl “Amsterdam is voor mij de mooiste stad op aarde. Een thuis voor 800.000 Amsterdammers. Ik wil dat in Amsterdam iedereen de kans krijgt het beste uit zichzelf te halen. Daarom maak

Meer over Marjolein Moorman