Door Emre Ünver op 23 februari 2014

PvdA: openbaar vervoer moet gratis blijven voor oudere minima

Ook in de toekomst moeten oudere Amsterdammers met een minimum-inkomen gratis kunnen blijven reizen met het openbaar vervoer in de stad. Dit maakt gemeenteraadslid Emre Ünver bekend tijdens een speciale ov-actie van de PvdA Oost. “Wat de PvdA betreft wordt de proef met gratis openbaar vervoer voor 65-plussers voortgezet”, aldus initiatiefnemer van de proef Ünver.

De gemeente Amsterdam stelt aan 65-plussers met een laag inkomen gratis ov buiten de ochtendspits beschikbaar. Het doel is deze mensen de mogelijkheid te geven aan alle activiteiten in de stad te kunnen blijven meedoen. “Hiermee kunnen Amsterdammers op bezoek gaan bij vrienden en familie en blijven ze volwaardig onderdeel van de maatschappij. Het helpt daarmee ook om eenzaamheid te bestrijden”, zegt Ünver.

De PvdA Oost hield dit weekend een grote actie om het openbaar vervoer in het stadsdeel te testen. Ook PvdA-Tweede Kamerlid Duco Hoogland was mee. Hij roemde de tram richting IJburg. “Tramlijn 26 op IJburg is een mooi voorbeeld van hoogwaardig openbaar vervoer in een nieuwbouwwijk.” Voor de PvdA is het belangrijk dat ook het Zeeburgereiland een tramhalte krijgt. Daar worden de komende jaren veel huizen gebouwd.

Veel Amsterdammers gaven aan dat het openbaar vervoer voor hen zeer belangrijk is. Een veelgehoorde vraag was meer lijnen richting de Dappermarkt. Want als je volle boodschappentassen hebt, is het fijn als je een directe verbinding naar huis hebt. Voor de PvdA staat voorop dat het Amsterdams openbaar vervoer zo goed mogelijk blijft. En ondertussen blijven we stappen zetten naar zo schoon mogelijk openbaar vervoer. ” De PvdA wil de luchtkwaliteit in Amsterdam verbeteren, de inzet van elektrische bussen helpt daar erg bij”, zo stelde Gohdar Massom, PvdA-Statenlid in Noord-Holland.

Emre Ünver

Emre Ünver

Emre ünver is sinds 2006 lid van de gemeenteraad van Amsterdam en vice-fractievoorzitter. Emre heeft een afgeronde HBO-opleiding Commerciële Economie. Emre is woordvoerder Armoede en lid van het presidium. Tevens is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. “Amsterdam is DE stad die wat er ook gebeurt zijn hoofd koel en zijn hart warm houdt. Of

Meer over Emre Ünver