PvdA heeft 5 gemeenteraadsleden en is vertegenwoordigd in 20 van de 22 gebieden

24 maart 2018

Bedankt voor je steun in de afgelopen maanden en je stem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.
Tienduizenden Amsterdammers kozen gisteren voor de PvdA Amsterdam, na aan intensieve campagneperiode.
We zijn de komende jaren met vijf PvdA’ers vertegenwoordigd in de gemeenteraad en in 20 van de 22 gebieden. Onze lijsttrekker Marjolein Moorman won de ‘populair vote’ en haalde de meeste stemmen van alle kandidaten!

Campagne

We kijken terug op een enorm krachtige campagne. Daarbij stelden we ons altijd een doel voor dinsdagavond 20 maart: op die avond wilden we terug kunnen kijken op een campagne waar we trots op waren. In dit filmpje krijg je de sfeer en de cijfers van de campagne mee.

Wat een steun

Een groot woord van dank aan alle vrijwilligers die de afgelopen maanden zich enorm hebben ingespannen. Wat een ongelooflijke energie, inzet en overtuiging hebben jullie ingezet. Online, in de stad, met data, in gesprek: op allerlei manieren is er bijgedragen. Er was intensieve samenwerking met de zeven afdelingen in de stadsdelen. En natuurlijk hoort daar de financiële steun bij: de campagne was mogelijk dankzij de bijdragen van heel veel leden. Heel erg bedankt! Tijdens de uitslagenavond kwamen we met honderden PvdA’ers bij elkaar om de uitslag samen te beleven in Akhnaton. Dat werd een bijzondere avond, zoals ook media registreerden.
Lees bijvoorbeeld het verslag in dagblad Trouw.

Nu verder

GroenLinks heeft het initiatief genomen voor de informatie richting een nieuw college. Onze inzet is helder: als we kunnen bijdragen aan een nieuwe koers voor het bestuur van onze stad, die aansluit bij onze opvattingen en ambities – dan gaan we die verantwoordelijkheid niet uit de weg.